Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Broodtrommelrecept

Broodtrommelrecept: rijstwafeluiltjes met pindakaas

De scholen zijn weer gestart! Als ouder betekent dit dat het weer tijd wordt voor het vullen van de broodtrommel. Maar waar moet je nou op letten bij het maken van een gezonde lunch voor je kind? En hoe zorg je ervoor dat je kind de lunch met plezier opeet? Geen zorgen! Wij delen heerlijke broodtrommelreceptjes ter inspiratie. Fruit wordt door kinderen op school niet altijd opgegeten. Kies daarom voor een creatieve oplossing: deze broodtrommel met rijstwafels aangekleed als uiltjes is een super goed idee. Voeg daaraan een smoothie met kiwi toe en de broodtrommel zal zeker leeg terugkomen!

Broodtrommelrecept: rijstwafeluiltjes met pindakaas en groene kiwi met een kiwi smoothie

Dit heb je nodig:

Voor 1 broodtrommel

 • 3 rijstwafels
 • 3 aardbeien, in plakjes
 • 1 Zespri Green kiwi, in plakjes
 • 15 g pindakaas
 • 5 g rozijnen

 

Voor de kiwi smoothie

 • 1 Zespri Green kiwi, in blokjes
 • ½ banaan, in blokjes
 • 5 g havervlokken
 • 100 ml magere yoghurt

Zo maak je het:

 1. Smeer de pindakaas uit over de rijstwafels en leg per rijstwafel twee plakjes kiwi aan de bovenkant van de rijstwafel om de basis van de ogen te vormen. Leg in het midden van ieder plakje kiwi een rozijn als pupil. Gebruik dan de plakjes aardbei om de vleugels, snavel en oortjes van de uiltjes te vormen.
 2. Doe alle ingrediënten voor de kiwi smoothie in een blender en mix tot een glad geheel. Doe de smoothie in een goed afsluitbare beker.
 3. Leg de rijstwafel uitjes in de broodtrommel en leg eventueel tussen elke rijstwafel een klein stukje afgeknipt bakpapier om plakken te voorkomen. Maak het eventueel af door een leuke boodschap te schrijven op een post-it en deze op de deksel van de broodtrommel te plakken!

 

Receptcredits: Zespri in samenwerking met kindervoedingsexpert Patricia Ploeger.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.