Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

dancing queen

Bekroonde film Dancing Queen draait overal in de bioscoop!

Dancing Queen ging op 21 oktober in première tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam. Dit is de nieuwe coming-of-age film over vriendschap, body positivity en doorzettingsvermogen van regisseur Aurora Gossé (Casper en Emma maken Theater).

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Dancing Queen de winnaar is van de Cinekid publieksprijs BESTE FILM! De winnaars worden bepaald door kinderen die het festival door het hele land hebben bezocht en hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete films en series. De film is momenteel te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Het verhaal

Dancing Queen vertelt het verhaal van de 12-jarige Mina. Haar wereld komt op zijn kop te staan wanneer de beroemde danser E.D.Win naar haar stad en dus ook school verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd, en wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich in. Bedwelmd door liefde stort ze zich in de opwinding. Maar er is één essentieel ding dat ze vergeten is: Ze kan niet dansen! Een reis die ze onderneemt met de steun van haar pittige no-nonsense oma; een wijze dame wiens openhartige advies altijd tot veel hilariteit zorgt. Van een ongemakkelijke eerste auditie tot een zenuwslopende show, Mina leert hoe ze de demonen van zelftwijfel moet bestrijden.

De hoofdrol van Mina wordt vertolkt door Liv Elvira Kippersund Larsson. Danser E.D.Win wordt gespeeld door acteur Viljar Knutsen Bjaadel en de andere grote rollen liggen in handen van Cengiz Al, Anne Marit Jacobsen, Anders Baasmo en Andrea Bræin Hovig.

Bekijk hier de trailer!

Regie: Aurora Gossé | Land: Noorwegen | Taal: Nederlands ondertiteld en gedubd | Lengte: 90 minuten | Producent: Thomas Robsahm | Distributie: In The Air

Meer info lees je hier.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.