Ijsjes maken moeilijk? Niet als je gaat voor bananenijsjes. En deze leuke ijsjes zijn zo lekker, dat je kroost ongemerkt weer een flinke portie fruit binnenkrijgt.
Ijsjes: let’s go bananas
Dit heb je nodig
- 4 ijsstokjes of plastic lepeltjes
- 2 bananen
- 75 gram pure chocolade
- optioneel: strooisels zoals nootjes, discodip of kokosrasp
Tip: gebruik lekker rijpe bananen. Dat zorgt voor smeuïge ijsjes.
Zo maak je het
Pel de bananen en halveer ze. Steek onderin een houten ijsstokje of een plastic lepeltje. Zet de bananen twee uur in de vriezer. Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de bananen met de bovenkant in de chocolade en strooi er eventueel wat fijngehakte nootjes of gekleurde
strooisels overheen. Doordat de banaan koud is, zal de chocolade snel hard worden en kun je de ijsjes direct serveren.
Meer recepten?
De bananenijsjes staan in het boek: Trakteren met nijntje.
Hoera! Nijntje is jarig en dat wordt gevierd! In twee nijntje-verhalen volgen we nijntje die op school mag trakteren en thuis haar feestje viert. Speciaal voor nijntjes 65e verjaardag creëerde chef-kok en vader Samuel Levie 20 feestelijke én eenvoudige recepten om te trakteren en om een spetterend verjaarspartijtje thuis te vieren. Een feestelijk lees- en kookboek voor het hele gezin. Na het succes van ‘eten met nijntje’ is dit het tweede nijntje-boek van Samuel Levie met lekkere en gezonde recepten voor de allerkleinsten.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.