Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Courgette

Courgette-pannenkoeken met geitenkaas, biet en appel

Met hun handen vol en drie kleintjes thuis weten Arie en Romy Boomsma dagelijks tussen zes en zeven het hele gezin aan tafel te krijgen. Ze ontwikkelden exclusief voor Crisp zes recepten die bij hen thuis een hit zijn. Voor de zes recepten die ze voor Crisp ontwikkelden lieten Arie en Romy zich inspireren door hun vaste repertoire, door familierecepten en door verborgen groenten. “Sinds we een moestuin hebben, met daarin een heleboel courgettes, zijn we allemaal recepten gaan uitproberen en ontwikkelen met courgette erin. Na heel wat aanpassingen zijn we gekomen tot deze ultieme courgettepannenkoekjes. Heerlijk om zo te eten, of met salade erop en ernaast. De borden gaan leeg met een dosis extra vitaminen,” vertelt Romy. Zo zijn de vegetarische gerechten perfect voor jong én voor oud. Wij delen de zes recepten.

Courgette-pannenkoeken met geitenkaas, biet en appel

Een hit bij familie, vrienden en de kinderen van Arie en Romy en ideaal om restjes mee op te maken. Met een boerderij waar de kippen rondscharrelen en de groentes uit de tuin geplukt worden heerlijk, met de verse producten van Crisp zeker zo goed.

Libanees

Dit heb je nodig:

  • 6 eieren
  • 150 gram patentbloem
  • 1 courgette
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 50 gram chioggia biet geraspt
  • 30 gram geraspte parmigiano reggiano
  • 1 golden delicious appel
  • 10 gram munt
  • 0.5 citroensap
  • 130 gram geitenkaas

Zelf toevoegen:

  • zout
  • peper
  • boter
  • extra vierge olijfolie

Basics & extra’s:

  • 2 theelepels dukkah

Wijn tip:

  • Rueda Verdejo Viura Esperanza 2021

Zo maak je het:

  1. Snijd 1 courgette in blokjes en pureer deze in een keukenmachine (of met een staafmixer).
  2. Meng 150 gram patentbloem, 6 eieren en zout en peper bij het mengsel tot het beslag dik wordt.
  3. Snijd 1 appel in dunne reepjes en 7,5 gram munt fijn. Meng met 50 gram chioggia biet, het sap van 0.5 citroen en 1 theelepel extra vierge olijfolie. Houd apart.
  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de flensjes 5 minuten per kant tot deze mooi bruin zijn.
  5. Pureer 130 gram geitenkaas in een keukenmachine (of met een staafmixer) en voeg beetje bij beetje 100 milliliter toe tot een crème. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de flensjes met de opgeklopte geitenkaas, biet-appel salade en eventueel wat dukkah.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.