Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Happy kids, happy family in Denemarken

Het is nauwelijks 700 kilometer rijden en dan ben je in het hart van Denemarken, in Jutland. Extra fijn voor de kinderen, dat de reis niet zo lang duurt. En dan is het op de plaats van bestemming ook nog meteen geweldig. Flory startte met haar man en twee dochters in het Ribe Byferie Resort. 
Tekst: Flory Huisman | Beeld: privébeeld en Unsplash.com

“We treffen een schattig ‘dorpje’ aan, met gezellige straatjes en huisjes. En midden in het dorpje is een speeltuin voor de kinderen. Heerlijk, kunnen zij even uitrazen terwijl wij de koffers uitpakken.”

Vikingen ontmoeten

“De volgende morgen rijden we in minder dan tien minuten naar Ribe Viking Center, deze plek lijkt ontzettend veel op de dorpjes uit de welbekende Vikingfilms. We mogen door de huizen lopen, de kinderen aaien enthousiast het vee en overal vertellen de Vikingen over het leven. De Vikingen in het dorpje zijn geen acteurs maar mensen die hier tijdelijk wonen en leven zoals dit in die tijd ging. Voor de meiden komen hun films tot leven, zo leuk! De kinderen mogen ook boogschieten, pijlen maken en slaan een Vikingmunt. Tot slot bezoeken we een vogelshow waar de roofvogels rakelings langs ons hoofd vliegen. Ons haar wappert door hun vlucht!”

Roetsjen in achtbanen

Diezelfde middag zetten Flory en haar gezin hun rondreis voort naar hotel Farup. “Het is een schattig hotel direct aan het pretpark Farup Sommerland. We krijgen een prachtige familiekamer toegewezen en bij het openen van de glazen deuren staan we – gescheiden door een sloot – direct voor één van de achtbanen! De kinderen zijn in extase en kunnen niet wachten tot we de volgende morgen naar het park kunnen. Dat belooft wat! Gelukkig waren ze met vandaag ook heel blij. Als we opscheppen bij het lopend buffet in het restaurant – Deense specialiteiten, alles vers en alles even lekker – vertellen ze honderduit over wat we allemaal beleefd hebben. Samen aan tafel hebben we een heel gezellige avond.”

De volgende morgen is het al vroeg dag. “De kinderen staan om zes uur naast ons bed, ze willen naar Farup Sommerland. We zijn dan ook de eersten die aan het hotelontbijt verschijnen. En zodra het park opengaat, zijn we binnen; de kinderen willen geen minuut verspillen en alles meemaken. Maar waar ze gisteren nog alles durfden, zijn ze vandaag wat voorzichtig. Ze beginnen met kleine attracties om even lekker op te warmen en al snel roetsjen ze joelend in elke achtbaan die er te vinden is. Het park is prachtig, rustig opgezet tussen de bossen en zonder hectiek. Toch staat het bomvol leuke attracties en zijn er genoeg plekjes om even rustig te zitten.”

Wil je verder lezen? Dat kan in Fabulous Mama editie 6-2023, deze bestel je hier.

Lees ook: Nienke Plas, Coverstory van editie 5-2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.