Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

4 vragen aan ‘Cheffie’-papa’s Joshua en Guido

Binnenkort komt Chef’Special met een nieuw album. Ook gaat de band in april en mei op tour in Nederland en België. Mooie aanleiding om zanger Joshua Nolet (35) en gistarist Guido Joseph (39) aan de tand te voelen over het vaderschap. Joshua is papa van dochter Coco (2) en bonuspapa van zoon Sam (7). Gitarist Guido (39) is papa van zoontje Charlie (2).
Tekst: Thea Tijssen | Beeld: Philine van de Hul en privébeeld (Guido & Charlie en Joshua & Coco)

1) Wat voor vader ben je?

Joshua: “Een gelukkige: ik geniet erg van het vader zijn, van de ontwikkeling die Coco doormaakt. Ik vind het leuk om te zien hoe Coco op haar eigen tempo alles mag uitvogelen. Dat gaat langzaam, maar die kleine stapjes zijn voor haar een grote overwinning. Dat is iets waar ik als volwassene veel van kan leren. Ik wil vaak meteen grote stappen zetten. En als ‘t dan mislukt, ben ik geïrriteerd. Doordat ik haar de tijd zie nemen, realiseer ik me dat ik zelf ook kleinere stappen mag zetten.” 

Guido: “Ik probéér een geduldige vader te zijn. Verder hebben we het door Chef’Special soms nogal druk en werken we vaak onregelmatig. Nu zijn we ook weer een weekend van huis. Dus als ik thuis ben, probeer ik bewust tijd te maken voor Charlie. Bijvoorbeeld door voor het slapen altijd een verhaaltje voor te lezen.” 

2) Guido, wat doe je graag met Charlie? En Joshua, jij met Sam en Coco?

Guido: “Ik lees Charlie dus graag voor. Ik vind dat een rustig momentje van ons samen. Er is dan even niks anders belangrijker dan het verhaaltje dat je samen leest. Het geeft me ook de mogelijkheid om – los van het verhaal dat we lezen – bij te praten. En me te verwonderen over de ontwikkeling die Charlie doormaakt. Vaak als je voorleest, merk je: oh, hij snapt dit nu ook al!”

Joshua: “Ik sluit me daarbij aan. Ook ga ik graag met Coco en Sam naar buiten. Nu Coco twee is, kunnen Sam en Coco echt samen spelen. En voor het slapengaan hebben we altijd een stoeimomentje. Verder dansen Coco en ik graag. Zij heeft zelfs heel eigen dansmoves. Dan zakt ze een beetje door haar knieën, gooit haar handen in de lucht en die laat ze dan omhoog en omlaag bouncen, als een soort ouwe houser, haha. Laatst liep ik de crèche binnen en alle kindjes zaten braaf op de grond te luisteren naar de juf die een liedje zong. En Coco? Zij stond – met haar kenmerkende moves – te dansen op tafel! Als enige hè, zo grappig!”

Wil je verder lezen? Dat kan in Fabulous Mama editie 1-2024, deze bestel je hier.

Lees ook: Danique Bossers, Coverstory van editie 6-2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.