Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

kapsel dochter

Haar-hacks voor de lokken van je dochter

Jippie! Een dochter in da house! Na eindeloos oefenen op je Barbie, mag je nu eindelijk losgaan op die prachtige haren van je mini-me.  Maar hoe houd je die lokken fabulous zonder uren te besteden aan styling? Met deze tips rockt jouw dochter het mooiste haar van de school.

1 Relax, less is more

Peuterharen zijn delicaat (0 t/m 3 jaar). Hun hoofdhuid is nog kwetsbaar zonder talgproductie, dus chill met die shampoos. Dagelijks wassen is vaak niet nodig. Eén á twee keer per week is meestal genoeg. In dit geval geldt: less is more!

2 Ga voor een gentle cleaning

Kies een milde, hydraterende shampoo die past bij het haartype van je dochter. Eco-vriendelijke opties die niet prikken in de ogen zijn er genoeg.

3 Kammen met geduld

Neem de tijd om voorzichtig te kammen, vooral als klitten een issue zijn. Begin bij de uiteinden en werk omhoog. Dit is pijnloos, voorkomt haarbreuk en is snel en efficiënt.

4 Laat het drogen aan de lucht

Skip die föhn en laat het haar lekker natuurlijk drogen. Hitte beschadigt, en natuurlijk drogen zorgt voor een zachte, natuurlijke textuur.

5 Sweet dreams, sweet hair

Zijden of satijnen kussenslopen verminderen wrijving en klitten. Doe het haar ‘s nachts in een losse vlecht voor easy styling in de ochtend.

6 Knip, knip hurray!

Ga regelmatig naar de kapper om gespleten haarpunten te tackelen. Gezond haar, vollere look en makkelijk te kammen.

7 Kinderkapsels on fleek

Misschien niet jouw go-to look, maar hoe cute zijn die twee vlechtjes bij je mini-me?! Ga voor praktische, stijlvolle kapsels die snel en easy te fixen zijn. Vlechten, staartjes en losse knotjes zijn altijd een goede keus.

8 Show some hair magic

Soms mag het best fancy, vooral tijdens speciale dagen, zoals haar verjaardag bijvoorbeeld. We get it, dat ene rebelse plukje kan irritant zijn. Check een tutorial op YouTube voor inspiratie, zelfs voor die geweldige Elsa-vlecht. Let the hair magic happen!

 

Lees ook: 8 tips: zo maakt je kind wel huiswerk

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.