Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Iris Zeilstra Pluk Amsterdam

Iris Zeilstra van Pluk Amsterdam

Veertien jaar geleden opende ze haar eerste horecazaak in Amsterdam. Inmiddels heeft ze er vijf! Daarnaast is ze influencer en moeder van drie dochters. Wij zijn erg gecharmeerd van deze creatieve, ondernemende mama…

Jij kunt vast heel goed delegeren!

“Inmiddels wel, maar ik heb dat zeker moeten leren. Toen ik begon, hadden we vier man personeel en was ik zeven dagen per week aan het werk. Ik deed bijna alles zelf. De eettafel lag vol met multomappen, administratie en facturen. Toen er een pand vrijkwam in de buurt, ontstond het idee voor een koffiezaak met cupcakes: Ree7. Ik was zwanger tijdens de verbouwing. Ik werkte overdag in Ree7 en ’s avonds in De Luwte. Toen mijn zus me tussen de borstvoedingen door bezig zag met facturen, vroeg ze: zal ik je anders even helpen? Zonder mijn zus was ik nooit zo ver gekomen. Ik lijk op mijn vader: creatief en chaotisch. Mijn zus lijkt op mijn moeder, zij is secuur en precies. Van haar heb ik geleerd meer overzicht en structuur aan te brengen in het werk. We maken eerst de administratie af en dan gaan we aan de slag met het menu.”

Je zus is inmiddels terugverhuisd naar Friesland, waar jullie zijn geboren en getogen. Verlang jij ook terug naar het platteland?

“Mijn zus is haar eigen zaak Stek begonnen in Friesland en mijn ouders hebben een huis bij Sneek. Ik race twee keer per maand de Afsluitdijk over als ik naar ze toe ga en dan voel ik me helemaal thuis. Maar niets gaat boven Amsterdam! We woonden eerst boven een van onze zaken, maar inmiddels heb ik mijn rust teruggevonden bij het Vondelpark. Ik wil hier nooit meer weg!  Sowieso wil ik in Nederland oud worden, want ik ben oer-Hollands. Ik hou van de seizoenen: de motregen, de kleuren van de lente en de herfst…”

Je leest meer over Iris Zeilstra in Fabulous Mama editie 5-2023. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.