Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Ik gaf

‘Ik gaf mijn peuter weg’

Elke maand onthult een dappere moeder haar taboe-verhaal. Deze maand lees je het verhaal van Janna. Ze gaf haar dochter weg toen ze drie was. Ze voelt zich nog elke dag schuldig.

‘Ik gaf mijn peuter weg’

Janna (37): “Ik werd heel jong moeder, ik was begin twintig en ging door een moeilijke periode. Ik was depressief, gebruikte veel drugs en leefde van een uitkering in een kraakpand. Mijn relatie met de vader was explosief en instabiel: de ene week aan, de andere week uit. Hij leidde wel een normaler leven dan ik. Hij had een baan, een huis en een stabiele familie. We hadden elkaar leren kennen in het uitgaansleven en ik was ongepland zwanger geraakt. In eerste instantie was ik heel blij. Ik dacht dat dit het begin zou zijn van een normaal leven.

Ik kom zelf uit een gebroken gezin met een verslaafde moeder. Vanaf mijn zesde heb ik in pleeggezinnen en internaten gewoond. Ik kijk terug op een ongelukkige jeugd. Ik ga het totaal anders doen, dacht ik! Alles wat ik zelf gemist heb, ga ik mijn kind geven. Maar toen mijn dochter eenmaal geboren was, realiseerde ik me steeds meer dat ik in de voetsporen van mijn moeder liep. Ik wilde het wel anders doen, maar dat lukte niet.

Toen ik op een middag een black-out had na drugsgebruik, wist ik dat het zo niet langer kon. Mijn dochter was net drie jaar geworden. De vader – we woonden niet samen maar hadden wel contact – wilde voogdijschap over haar en dreigde een rechtszaak te beginnen. Ik heb toegegeven. Ik heb onze dochter aan hem gegeven, omdat ik diep in mijn hart wist dat dat het beste was. Bij hem zou ze een goed leven krijgen. En zo is het ook gegaan.

 

Tekst Anne Bakker | Beeld pexels.com

Heb jij een groot geheim dat je met niemand kan delen omdat het taboe is? Maar wil je het toch aan iemand kwijt. Mail ons dan op redactie@fabulousmama.nl, en misschien zie je jouw verhaal binnenkort (anoniem) op onze site!

 

Lees het hele taboeverhaal in de nieuwste Fabulous Mama 2-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.