Overgebleven kazen van de borrelplank weggooien? Zeker niet! Wij maken er een tosti met drie kazen van Gruyère, Roqeuefort en zachte geitenkaas van in de Philips AirFryer Combi XXL. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, afhankelijk van wat er de vorige dag op het plankje heeft gelegen. Een zoete compote van gekarameliseerde rode uien en scherpe mostermayonaise ernaast en je smelt weg bij deze tosti – letterlijk!
Tosti met leftover kaas van het kaasplankje, gekarameliseerde rode ui en mosterdmayonaise
Ingrediënten
voor 4 tosti’s
4 sneden brood
60 g geitenkaas
60 g Gruyère
60 g Roquefort
50 g roomboter
4 el mayonaise
1 el grove mosterd
Voor de rode uiencompote
4 rode uien, in ringen
100 g suiker
200 ml rode wijn
50 ml witte wijnazijn
Kaneelstokje
Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Bereid als eerste de rode uiencompote. Doe hiervoor de rode uien en een scheut zonnebloemolie in de airfryer, verwarm 5 minuten tot de uien glazig zijn. Voeg een scheut witte wijnazijn toe en vervolgens de suiker, het kaneelstokje en de rode wijn.
- Maak vervolgens de mosterdmayonaise door met een garde de mayonaise in een kom te mengen met de grove mosterd.
- Snijd de drie verschillende kazen in dunne plakjes. Beleg de sneden brood hiermee. Doe op twee van de vier sneetjes een eetlepel uiencompote, zodat wanneer je de tosti dichtvouwt de uiencompote tussen de kaas zit.
- Besmeer de buitenkanten van het brood met een beetje roomboter en leg de tosti’s in de Airfryer en bak op een lage Airflow in 6-8 minuten goudbruin.
Tip: een groot voordeel van de lage Airflow die de Philips Airfryer Combi XXL heeft, is dat de tosti hierdoor niet te droog of te hard wordt. Ook kun je met lichte toppings werken (zoals geraspte kaas) zonder dat deze van je tosti afvliegt. Maak bijvoorbeeld ook eens een Croque Monsieur in de Philips Airfryer.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.