Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

recept

Mini Honingtomaten galettes met gekarameliseerde ui en tijm

Deze mini Honingtomaten galettes zijn echt een feest om op tafel te zetten én makkelijk om te maken samen met je mini-me. Een hartige vulling met ui, smaakvolle Honingtomaten en de boterachtige korst zijn samen een verrukkelijke combinatie. Deze vegetarische galettes kun je serveren als amuse of voorgerecht, of tijdens de borrel met vrienden en vriendinnen.

Mini Honingtomaten galettes met gekarameliseerde ui en tijm

Ingrediënten
voor 12 mini galettes

1 verpakking Looye Honingtomaten
3 uien, in halve ringen
25 g boter
1 el balsamicoazijn
3 takjes verse tijm
Zout en peper

Voor het deeg
250 g tarwebloem
150 g (room)boter, in kleine blokjes
50 ml ijskoud water
1 tl Italiaanse kruiden
½ tl zout
1 eigeel, losgeklopt

 

Zo maak je de mini Honingtomaten galettes met gekarameliseerde ui en tijm

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak eerst het deeg. Doe de bloem, boter, Italiaanse kruiden en zout in een keukenmachine. Puls en voeg langzaam het koude water toe totdat het deeg bij elkaar komt. Heb je geen keukenmachine? Kneed het deeg met de hand totdat het bij elkaar komt.
  3. Breng het deeg bij elkaar in een bol en verpak in vershoudfolie. Gebruik een deegroller om het lichtjes uit te rollen tot ronde gelijkmatige schijf van ongeveer 4 cm dik. Laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoge temperatuur met de boter. Bak de ui 8-10 minuten met de tijm, een scheutje water en een snuf zout. Bak nog 20 minuten terwijl je af en toe roert. Voeg op het einde de balsamicoazijn toe en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een grote plak en gebruik een uitsteek ring van ⌀12cm. Kom je niet uit? Rol het overige deeg opnieuw uit en ga verder.
  6. Snijd de helft van de tomaten door de helft. Snijd de andere helft van de tomaten in kwarten. Beleg de galettes, maar houd een rand vrij. Beleg eerst met de gekarameliseerde ui, leg vervolgens een gehalveerde tomaat in het midden met de kwarten eromheen. Besprenkel met zout, peper en tijm. Vouw de randen over elkaar naar binnen.
  7. Leg de galettes op een met bakpapier beklede bakplaat en gebruik een kwast om het eigeel over de randen van de galettes te smeren.
  8. Bak 14-16 minuten in de oven totdat de mini galettes goudbruin zijn. Serveer direct.

 

Tip: Wil je dit gerecht plantaardig maken? Gebruik dan plantaardige boter en vervang het eigeel door plantaardige melk.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.