Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Driftbuien

Op wereldreis zijn de nachtmerries en driftbuien van onze peuterdochter verdwenen

Adriana Ljubic (31) is verloofd met Mitchell (30) en mama van Elena Lucija (3) en Olivia Isabella (1). Vertrokken voor 8 maanden op wereldreis. Volg onze reis op Instagram @adriana_ljubic

Vanuit Playa del Carmen, Mexico

De afgelopen 5 weken zitten wij in Playa del Carmen, Mexico. Wij huren een appartement via Airbnb voor in totaal 6 weken. Het zit in een appartementencomplex inclusief zwembad op het dak, echt genieten met onze meiden van 3 en 1 jaar. Er zijn talloze uitstapjes te doen en er is veel natuur, een prachtige bestemming. Voor ons iets te toeristisch, te overpriced en veel opletten of we niet ergens teveel voor betalen. Maar al met al alsnog een heerlijke bestemming met 30 graden.

Driftbuien Van driftbuien en nachtmerries naar een relaxed meisje

Elena (onze oudste van 3 jaar) kan redelijk pittig zijn. Zoals de meeste peuters.. Ik houd daar van, een lekkere pittige meid. Soms als moeder wel een uitdaging, maar ik heb liever dat ze goed voor zichzelf opkomt, zodat zij dat buiten de deur hopelijk ook doet. Wij hadden de welbekende driftbuien van een peuter regelmatig in Nederland. Het vervelendste voor haar vond ik de nachtmerries die zij ook wekelijks had. Uit het niets schreeuwen en om zich heen slaan. Hartverscheurend.. Soms duurt het best even tot ze wakker wordt of weer rustig is. Zij wilde daardoor ook nooit naar bed.

Sinds wij op wereldreis zijn, heeft zij geen enkele driftbui of nachtmerrie meer gehad. Hoe bijzonder is dat!? Uiteraard blijven er uitdagingen in de opvoeding, het is keihard werken, ook tijdens een wereldreis met 2 kleine meisjes. Ik wil het niet mooier maken dan het is. Maar het extreme gedrag is weg. Ze blijft af en toe aangeven dat ze niet wilt slapen, omdat ze bang is dat ze vervelend gaat dromen. Het gebeurt niet meer.

Ik mis thuis meer, dan dat de kinderen doen

De meiden missen thuis bijna nooit. De jongste (1 jaar) beseft dat volgens mij nog niet. Haar thuis, is bij ons zijn. Hoe mooi eigenlijk. En Elena heeft in de 11 weken 2 keer gezegd dat ze thuis mist. Tussen neus en lippen door en ze speelt weer verder. Wij bellen regelmatig met alle oma’s en opa’s. Dat vindt Elena heerlijk, als zij de behoefte heeft, mag ze elke dag bellen. En de 1e oma en opa zijn zelfs al op bezoek geweest hier, dat was een geweldige tijd! Ik had verwacht dat Elena het afscheid moeilijk zou vinden. Maar daar heeft ze niets van laten zien.

Ik daarentegen, mis thuis elke dag, haha. Ons eigen huis. Eigen spullen. Eigen bed. Al het bekende, de supermarkt alleen al bijvoorbeeld. Ik geniet er niet minder om, ik wil ook niet naar huis, maar ik denk er elke dag wel even aan. Dat wordt na 8 maanden een hele bijzondere en heerlijke tijd, ook fijn om weer thuis te komen.

Driftbuien Het besef van dankbaarheid is nog meer aanwezig hier

Het zit hier in de kleine momentjes, dat ik zo dankbaar ben. Voor wat we doen. Wat we hebben met elkaar en m’n mooie meiden. Als zij op hun blote voeten door het zand lopen, heerlijk aan het spelen zijn in de speeltuin in hun korte mouwen. Als ze schaterlachend van de glijbaan in een waterpark afkomen. Of hun vader voor de zoveelste keer het water in duwen. Het zijn niet de momenten wanneer we grote avonturen beleven. Maar juist de kleine momenten met elkaar. Het relaxed zijn en met z’n vieren kunnen zijn.

Als ik één ding heb geleerd in de afgelopen weken, is dat als je een mogelijkheid kunt creëren. En je wilt het graag. Wat het ook mag zijn; (tijdelijk) emigreren, een reis, met je vader/moeder op vakantie, noem het maar op. Doe het. Nu het nog kan. Niet uitstellen naar morgen. Je weet nooit wat de toekomst brengt. En ik geloof dat spijt hebben van iets wat je niet hebt gedaan, één van de grootste fouten in je leven zijn. Ik dacht dat de wereldreis iets was, wat wij nooit zouden kunnen doen. Dat is meer iets voor andere mensen. Maar als je iets echt wilt… zijn er altijd wegen.

 

Ik spreek jullie volgende maand weer, vanuit Lissabon.

Liefs

 

Heb je de vorige column van Adriana ook al gelezen?

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.