Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

mijn zoon

‘Mijn zoon werd boos geboren’

Bianca (39) is getrouwd en moeder van een zoon (9) en een dochter (7). Haar zoon is zó licht ontvlambaar, dat hij op alles een schaduw werpt. ‘Als ik andere moeders met rustige baby’s zag, die niet huilden of schreeuwden of dingen kapotmaakten, was ik zó jaloers!’

‘Mijn zoon werd boos geboren’

“Waar ben ik aan begonnen, dacht ik in het begin. Het eerste jaar was heftig. Ik was continu gestrest voor het moment waarop hij wakker zou worden. Hij huilde en schreeuwde aan één stuk door. Het was nét geen drie uur per dag, waardoor hij buiten de categorie ‘huilbaby’ viel. Ik wilde ook niet dat hij een huilbaby was. En ik wilde ook niet toegeven – aan mezelf en aan mijn omgeving – dat het niet goed ging. Ik wilde zó graag dat alles leuk was…”

De wanhoop nabij

“Ik probeerde van alles om hem te troosten. Baby’s huilen niet zonder reden, dus ik liet hem nooit zomaar liggen, nam hem zo veel mogelijk in mijn armen. Maar lekker buiten wandelen was er niet bij, daar krijste hij te hard voor. Wat zouden mensen wel niet denken? Ik kaartte het aan bij de huisarts en op het consultatiebureau, maar kreeg te horen dat hij gezond en goed op gewicht was – er was niets aan de hand. Ik liet het rusten, ik wilde ook zo min mogelijk bemoeienis. Ondertussen was ik vaak de wanhoop nabij. Ik had geen idee waar ik mee bezig was en werd steeds onzekerder.

 

Je leest meer in de nieuwste Fabulous Mama 1-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.