Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Met de baby

Met de baby in bad? No way!

Misbruik in je verleden komt vaak in alle heftigheid naar boven als je zelf een kind krijgt. Sharmila Tuithof (38), moeder van Indi (6) en Rumi (1), merkte dat toen haar oudste dochter geboren werd. “Haar luiers verschonen mocht bijna niemand.”

Met de baby in bad? No way!

Sharmila: “De psycholoog zette haar laptop op schoot, keek me aan en vroeg uit het niets: ‘Hoe heet hij?’ Die naam had ik nooit meer genoemd, de naam van de misbruiker. Ik voelde schuld, ook al wist ik dat ik er niets aan had bijgedragen, die schaamte zit zo in je hoofd. Door zijn naam te zeggen werd het echt. Ik was ergens boos dat de psycholoog het me vroeg, wilde haar bijna uitfoeteren. Het kostte me ontzettend veel moeite om de naam mijn strot uit te krijgen. Ik heb haar misschien wel tien minuten lang met grote ogen aangekeken en zij keek in stilte terug, wachtte. Toen zei ik hem.

Zij typte mee, googelde. Omdat ze wist dat het voor mij belangrijk was om te weten hoeveel ouder hij was dan ik. Alsof ik dan pas zeker wist dat het niet oké was wat er gebeurd was. “Jullie schelen acht jaar,” zei ze. “Stel, jouw dochter wordt op die manier aangeraakt door iemand die acht jaar ouder is, is dat dan oké?” Ik dacht: nee, natuurlijk niet! Dat hielp, het wás niet acceptabel wat hij gedaan had. Die bevestiging had ik nodig. Ik was toen nog zo jong, niet ouder dan zeven toen het misbruik begon. Lang heb ik zelfs niet eens zeker geweten of het nou wel of niet ‘mocht’ wat hij met mij deed als kind.”

 

Lees meer in de nieuwste editie van Fabulous Mama 1-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.