Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Interview PH7even: ‘Onze single DRAAG gaat over de dubbele rol die je als moeder hebt’

PH7even zijn makers van poëtische en filmische liedjes. Peter Sambros en Hanne van de Vrie vormen samen PH7even en zijn daarnaast ook een liefdeskoppel. Uit een eerdere relatie heeft Peter twee zonen, Hanne heeft uit een eerdere relatie drie zonen. Samen hebben zij zoon Wolf (3).
Tekst: Fela de Wit | Beeld: aangeleverd

Ter promotie van hun eerste album DIER zat Fabulous Mama met PH7even aan tafel voor een interview. Elke maand op de 7e dag, brengt PH7even een single uit. Op dinsdag 7 mei brengt PH7even hun vierde single uit, genaamd DRAAG.

“Onze single DRAAG gaat over de dubbele rol die je als moeder hebt”, legt Hanne uit. “Je bent zelf een kind van jouw moeder, en je bent de moeder van jouw kind. Als ode aan de moeder, maar natuurlijk voor iedereen die het gevoel herkent van gedragen worden, of iemand dragen.’

En er zit nog een laag in: de behoefte om je verantwoordelijkheden even los te laten. Tijd voor jezelf, want soms is uit de ban springen een must.”

Peter, Hanne en de jongens.

Over het leven

Hanne is moeder van vier jongens in de leeftijd 3 tot en met 14 jaar. Een mooie inspiratiebron voor het nummer DRAAG. “Ik had nooit verwacht dat ik een jongensmoeder zou worden. Het leuke is dat ze me telkens verrassen door elk hun eigen, bijzondere karakter. Ze zijn alle vier zó uniek. Onze Wolf is de jongste, en misschien wel de meest eigenwijze van het stel.”

“Onze muziek is niet specifiek voor kinderen bedoeld,” zegt Hanne, “maar voor iedereen. We merken dat onze muziek wel alle leeftijden aanspreekt. Onze liedjes gaan over het leven in de breedste zin van het woord. Over verlangens, onzekerheden, dromen, verbinding, onthaasting, ontdekkingen en vertrouwen. Dieren spelen een rol in onze liedjes, maar dan symbolisch.”

“Het grappige is dat we van veel liedjes niet meer weten van wie het idee was. In grote lijnen komen de muzikale ideeën bij mij vandaan, en de tekstuele ideeën bij Hanne”, zegt Peter. “Tijdens het schrijfproces krijgt een liedje ook een eigen wil en begrijpen we soms pas later, als het liedje helemaal af is, waar het daadwerkelijk over gaat.”

ph7even

Toekomstmuziek

“Over vijf jaar hopen we nog veel meer muziek gemaakt te hebben en fulltime hiermee bezig te zijn. En natuurlijk ook een mooie reis maken met de jongens. Onze ultieme droom is om in alle vrijheid te maken wat we willen en daarmee een groot publiek bereiken”, vertelt Hanne.

“Muziek kan voor iemand zóveel betekenen, we hopen dat we hieraan een steentje mogen bijdragen”, zegt Peter. “Bij DRAAG willen we de luisteraar graag het gevoel geven dat je gedragen en gesteund wordt en daardoor de vrijheid voelt om je eigen weg te gaan. En specifiek voor moeders dat het oké is om soms even uit de ban te springen en tijd en aandacht aan jezelf te geven. Want alleen als je jezelf kunt dragen, kun je ook een ander dragen.”

PH7even

Het duo heeft een bijzondere naam. “Het zijn de beginletters van onze namen, gecombineerd met ons lievelingsgetal”, lacht Hanne. “We ontdekten dat PH7 in de scheikunde staat voor de waarde van water. Het is een maat voor de zuurgraad hierin, en PH7 is neutraal. Voor ons voelde ‘neutraliteit’ als een mooi startpunt om vanuit te vertrekken en op verkenning te gaan, alsook de plek waar je weer naar terug kunt keren.”
“Voor ons staat PH7even voor onze chemie, zowel in de muziek als in de liefde”, besluit Peter.

Lees ook: 4 vragen aan Chef’Special pappies Joshua en Guido

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.