Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Coverstory

Coverstory: Fabulous Mama hoofdredacteur

Ze is getrouwd, moeder en hoofdredacteur – een drukke baan die veel tijd en aandacht vraagt. Zonder de stabiliteit van haar gezinsleven zou ze workaholic zijn, want rust en regelmaat zijn niet haar sterkste punten: ‘Ik zou met gemak tachtig uur per week maken, ik dender het liefst gewoon door!’ In gesprek met Flory Huisman, de bruisende kracht achter Fabulous Mama.

Coverstory: Fabulous Mama hoofdredacteur

Flory Huisman (37) is getrouwd met Anton (49) en moeder van Maud (8), Jynthe (5) en bonusdochter Charlotte (17). Flory: “Lotje is al twaalf jaar in mijn leven. Ik was al een moederfiguur voordat ik zelf kinderen kreeg. We hebben een co-ouderschap met haar moeder, week op-week af. Maar ook in de weken dat Charlotte bij haar moeder is, zien we haar regelmatig. Haar moeder Annemarie heeft de foto’s gemaakt bij dit interview. Heel bijzonder, vind je niet?”

‘Ik heb de
leukste baan
van de wereld!’

Werken doet Flory voornamelijk thuis, dat is sinds corona zo gegroeid.

Flory: “Mijn werk doe ik op mijn laptop en tijdens afspraken buiten de deur. Het is voor mij niet nodig om op een kantoor te zitten. Ik werk thuis in een zelf gecreëerd kantoor en sluit me zo veel mogelijk af. Ik word hier wel wat meer afgeleid – de meiden kunnen behoorlijk aanwezig zijn – maar het is ook fijn: ik zit negen van de tien keer lekker in mijn onesie achter de computer!” Het huishouden ligt grotendeels bij haar man. Hij is de rustige, stabiele factor in het gezin. “Wij hebben geen traditionele verdeling,” legt Flory uit. “Toon doet in huis veel meer dan ik, de verdeling is ongeveer zeventig-dertig. Ik kan beter opruimen, hij kan beter schoonmaken. Verder zijn wassen en strijken mijn afdeling. De rest doet hij.” Toon heeft een kwekerij en kan zijn tijd goed zelf indelen. Hij haalt de kinderen ’s middags uit school, zodat Flory kan doorwerken. “Hij doet vaak de boodschappen en zorgt voor het avondeten, dat kan hij veel beter dan ik. Toon zorgt ervoor dat we elke dag verse groenten eten! De enkele keer dat ik kook, eten we
pizza en zijn de kinderen helemaal verbaasd: huh, mam in de keuken?”

Tekst Anne Bakker | Fotografie Annemarie Timmer

Lees meer in de nieuwste editie van Fabulous Mama 7-2021. Deze bestel je hier!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.