Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
maxime glamour mom

Column: Van Glamour Manager naar Glamour Mom

Maxime Coesèl (32) is ‘s werelds eerste Glamour Manager, een sprankelende ondernemer en vooral: kersverse moeder. Ze neemt je mee in haar nieuwe leven vol ervaringen, het zoeken naar de balans tussen werk en gezin en deelt tips hoe je als moeder het leven tóch nog een beetje glamorous kan maken! Volg haar reis door het moederschap en ondernemerschap, vol stijl en eerlijke realiteit.”
Beeld: Lara Bommartini Photography

Column: Van Glamour Manager naar Glamour Mom

Daar zat ik dan… vrijdagavond laat, op het ultra zachte vloerkleed in de kinderkamer, om nog even te genieten van de stilte en een moment voor mij alleen. Ergens voelde ik aan dat het vannacht zou gaan gebeuren. Ook al was ik sinds 2 weken bijna obsessief bezig met dadels eten, vrouwenmantelthee drinken en alle bekende trucs uit de kast te trekken die de bevalling konden opwekken. Ineens kwam er een gevoel over me heen, dat mij vertelde dat dit hoogstwaarschijnlijk de laatste avond zou zijn…

De laatste avond met die enorm dikke buik, waar ik een haat-liefde verhouding mee had. De laatste avond dat ik nog even heerlijk in mijn geliefde bad kon, want straks mag dat 6 weken niet. De laatste avond als ‘gewoon’ Maxime. Die 32-jarige ambitieuze, jonge vrouw met haar aanstekelijke enthousiasme, grote levenslust, die áltijd in is voor een feestje of avontuur.

 

Ik stond aan de vooravond van de grootste onderneming van mijn leven ooit – het moederschap. Ik, die het liefst geen event of feestje overslaat, altijd ‘aan’ staat als het om mijn werk gaat en de uren in de dag plant alsof elke minuut een projectdeadline had. Mijn leven als de ‘Glamour Manager’, met een altijd stralende verschijning, agenda vol rode lopers en onberispelijke planning, staat op het punt te veranderen in een wereld van slaaptekort, poepluiers, borstkolven en totale, absolute, liefdevolle chaos.

Spannend?! HELL YES! Maar terwijl ik zittend in de prachtig, roze babykamer om mij heen keek, wist ik: het komt goed. You can do this! Dit wordt mijn állermooiste avontuur ooit!

Onzekerheden

Voor deze control freak en beginnende ondernemer is niets angstaanjagender dan het onbekende en je hieraan moeten overgeven. En laat het moederschap hier nu net de definitie van zijn. De afgelopen 39 weken heb ik daarom ook echt heel dubbel ervaren. Enerzijds zó blij en enthousiast dat wij een prachtige dochter krijgen (ik wilde altijd al een meisje!), anderzijds zo vol onzekerheden:

Ga ik het wel goed doen en wordt het gezond? Kan ik mijn grootse dromen en ambities wel combineren met het moederschap? Wat nou als we een huilbaby krijgen? Ga ik het financieel redden als ik er drie maanden uitga? Blijf ik wel mezelf en hoe moet het ooit weer goed komen met dit lichaam?

 

Als Glamour Manager draag ik uit dat de Nederlandse, werkende vrouw zichzelf meer op #1 moet zetten. Juist alle moeders! Ik geloof dat iedere vrouw het verdient om stralend en vol zelfverzekerdheid, kracht en authenticiteit in het leven te staan. Je ‘glamorous’ van binnen voelen, zodat je dat aan de buitenkant gaat uitstralen. Eerst goed voor jezelf zorgen, dan pas voor een ander. Vanuit die energie ben je namelijk de beste moeder, partner, vriendin, collega, ondernemer en de beste versie van jezelf.

Leuk hè, zo’n mooie missie? Ik realiseer me dat het makkelijk gezegd is als je 32 bent met een zorgeloos leven zonder kids. Dus de grootste uitdaging voor de komende tijd: practice what you preach… En daar ga ik jullie in mijn columns zoveel mogelijk in meenemen!

 

Dus ging ik snel nog even dat bad in en maakte een foto van mijn mooie, dikke buik. Kopje vrouwenmantelthee op mijn nachtkastje en een stilte momentje om te genieten van alles wat er is, maar vooral al het moois en spannends wat er komen gaat.

En ja hoor… de volgende ochtend om 10.35 uur werd onze mooie Magali geboren. Nu al een Glamour baby 😉

Lees ook: Column van Angela Schijf: Beste Vriendin

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.