Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Beste vriendin: column Angela Schijf

Angela Schijf (43) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (55) en mama van Bloem (18), Mensje (16) en Zus (10).

Beste vriendin

Als het aan mij ligt, spreken we meerdere keren per week af. Maar ik ben helaas niet de enige voor haar. Ze is duidelijk en strikt. Al jaren reserveert ze alleen de dinsdag voor mij. Het is m’n lievelingsdag. En vooral dinsdagavond. Dan kan ik zien dat ze geweest is en dat maakt mijn hoofd helemaal rustig. Maandagavond daarentegen ervaar ik als spannend. Haar kind is regelmatig ziek en dan belt ze soms, of eigenlijk regelmatig, af.

Appen

Telkens als ik zie dat ze heeft geappt, wacht ik even om het bericht te openen. Ik moet moed verzamelen, want o jee, straks komt ze niet. En
dan? Wat moet ik dan? Ik kan echt niet zonder haar. In de vakanties trek ik bijna altijd aan het kortste eind. Dan laat ze me gewoon zitten. Vaak nèt iets te kort op voorhand, zegt ze dat ze weggaat. Ze gaat op familiebezoek en laat mij achter. Zo voelt dat, maar ik laat het niet blijken. Ik glimlach en wens haar veel plezier. Natuurlijk kan ik het ook zelf doen, maar niet zo bevredigend als zij. Zij neemt er echt de tijd voor en ziet alle hoeken en gaten. Ik faciliteer slechts. Zo haal ik haar op.

Om 3 minuten voor 8 sta ik aan de bushalte. Als ze dan uit de bus stapt, kan ik pas echt ontspannen: ze is er écht! Ik slaak een zucht van verlichting. Thuisgekomen zet ik haar lievelingsradiostation op en babbelen we.

Je leest meer van de column in de nieuwste Fabulous Mama editie 5-2023. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.