Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

nadya

Column Nadya: Mijn coming out als single mom (deel 2)

Nadya (36) is een ambitieuze moeder met een ernstige psychische aandoening, maar noemt zichzelf liever een manic momboss. In haar columns deelt zij haar reis als mompreneur in het financieel vrij worden en haar dromen waarmaken. Mocht je meer willen lezen over haar reis dan kun je Nadya volgen op Instagram: @manicmomboss

Column Nadya: Mijn coming out als single mom (deel 2)

Op dit moment beschouw ik mijn liefdesverdriet nog als levend verlies, want scheiden is gewoon een life event en dat heeft tijd nodig. En dat weet ik door het leren leven met mijn bipolaire stoornis. Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat ik mijn verhaal omtrent mijn ‘coming out’ als bipo achter mij wil laten. Daarom verkoop ik nog enkel deze maand mijn boek ‘Van kwetsbaarheid naar kracht’ met een korting van 50 %.

Dit is één van de redenen dat ik een stap terug doe met mijn bedrijf, maar de belangrijkste is dat ik financieel gezien stabiel genoeg ben om dit te kunnen én omdat mijn woning nu inmiddels een droomwoning is geworden. Dit zijn de twee basiselementen van stabiliteit voor mij, omdat dit het meeste dagelijkse stress gaf, maar gelukkig wist ik door mijn ervaring als bipo dit te handelen en kan ik daarom tot op de dag van vandaag borstvoeding geven.

Toekomstplannen

Zoals ik eerder een keer zei verbind ik financiële vrijheid met tijd en dit doel heb ik dit jaar behaald. Al mijn tijd in bewust opvoeden en intens kunnen genieten van de groei van onze kleine en de carrière van mijn bestie Celina. Zij is geboren met het Syndroom van Down, waardoor zij net als ik een paar jaar geleden een Wajonger status kreeg. Ik ken Celina al vanaf dat zij een baby is, dus 22 jaar en sinds een paar jaar is zij model én vormen wij samen het dansduo ‘Down2Dance’.

nadya van der sluisVolgend jaar wil ik mijn tijd besteden aan de oprichting van mijn stichting Down2Dance, waarmee ik samen met Celina dansles wil gaan geven aan kinderen met het Syndroom van Down, met als resultaat een dansshow voor ouderen met dementie. Zelf ik heb 7 jaar in de zorg gewerkt, waarvan 4 jaar met deze doelgroep. Nu ik financieel gezien mijn stabiliteit gevonden heb, wil ik mijn tijd enkel geven aan de meest kwetsbaarste groep in onze samenleving. Dat zijn voor mij kinderen met een (verstandelijke) beperking en ouderen met dementie.

Daarom zal ik volgend jaar als mompreneur enkel nog ‘online’ zijn voor mijn columns en mijn podcast, die ik volgend seizoen samen met mijn vriendin Janneke van den Brink host. In de media is Janneke ook wel bekend als ‘Financieel Vrije Vrouw’.

Toen zij voor het eerst moeder werd, begon haar reis naar financiële vrijheid en dit heeft zij inmiddels bereikt. Afgelopen zomer is zij weer moeder geworden en samen zullen wij één keer per maand lekker ouwehoeren over het leven als moeder. Zij als getrouwde moeder met 2 kinderen, wonend in Portugal, en ik als alleenstaande moeder van 1 kind wonend in Nederland, maar reizend door de hele wereld.

Offline

In januari ben ik altijd offline i.v.m. vakantie. Daarom ben ik vanaf 1 januari 2024 ook heerlijk te vinden in Dubai. Per februari kom ik weer met een gloednieuwe column, maar  voor degenen die alvast meer willen weten over bewust opvoeden of het effect van gescheiden ouders bij kinderen… In mijn podcast vind je een aflevering met ‘Biomombox’ over bewust opvoeden als online mompreneur én een aflevering of het effect van gescheiden ouders bij kinderen met kinderpsycholoog Meta Herman de Groot.

Oh, en mocht je alvast benieuwd zijn naar hoe Janneke en ik kunnen kibbelen, dan kan je de eerste aflevering van mijn podcast beluisteren. Hilarisch, omdat het onze eerste keer was in het Engels en ik niet echt de techniek nog door had van podcasten. Volgend jaar zullen wij overigens in het Nederlands gaan hosten.

Mocht jij een onderwerp willen aandragen waarvan je zou willen dat Janneke en ik hierover praten in onze podcast op Spotify, laat het dan vooral weten in de comments!

Heb je de vorige columns van Nadya gemist? Lees ‘m hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.