Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

nadya

Column Nadya: Mijn coming out als single mom (deel 1)

Nadya (36) is een ambitieuze moeder met een ernstige psychische aandoening, maar noemt zichzelf liever een manic momboss. In haar columns deelt zij haar reis als mompreneur in het financieel vrij worden en haar dromen waarmaken. Mocht je meer willen lezen over haar reis dan kun je Nadya volgen op Instagram: @manicmomboss

Column Nadya: Mijn coming out als single mom (deel 1)

Vandaag neem ik je mee in mijn besluit om een stap terug te doen als mompreneur en wat je kunt verwachten van mijn columns volgend jaar! Eigenlijk had ik deze column vorige maand al geschreven, maar ik bleef hem herschrijven tot op de dag dat ik hem inleverde. Waarom? Omdat het een ‘coming out’ is van een levend verlies, net als 3 jaar geleden toen ik mijn boek uitbracht omtrent mijn leven met een bipolaire stoornis.

Nu achteraf denk ik dat de 14 jaar dat ik al leef met mijn bipolaire stoornis een voorbereiding was op dit levende verlies.

nadya van der sluisAlleen deze ‘coming out’ vind ik moeilijker, omdat het niet enkel een levend verlies voor mijzelf is, maar ook voor degene waar ik het meest van hou: ons kind. Misschien dat ik daarom uitstelgedrag vertoonde, omdat ik het zo graag anders had gezien.

Maar ik weet dat er vele moeders met mij zijn die zich hetzelfde voelen en wellicht help ik ze met mijn eigen ervaring van het afgelopen jaar. Dus hierbij mijn ‘coming out’ als:

Alleenstaande moeder

Vorig jaar rond deze tijd zat mijn bevallingsverlof erop, struggelde ik met borstvoeding, zat ik midden in een verhuizing, was ik van functie gewisseld met mijn baan in loondienst, lanceerde ik mijn eigen online cursus als mompreneur én begon ik met een scheidingscoach traject, omdat ik net voor mijn bevalling alleenstaande moeder werd.

Mijn belangrijkste doel was een eigen woning, financieel stabiel én ervoor zorgen dat ik alles kon verwerken emotioneel, zodat mijn borstvoeding goed bleef gaan én ik een goede ouder collega kon worden. Mijn liefdesverdriet wilde ik gescheiden houden van de keuzes die ik moest gaan maken in het belang van onze kleine.

Na het scheidingscoachtraject kwam ik erachter dat ik als ervaringsdeskundige met mijn bedrijf een switch wilde maken en veranderde ik mijn naam van ‘Incluvision by Nadya’ naar ‘Manic Momboss’. De borstvoeding ’s nachts werd op een gegeven moment namelijk een trigger naar een manie, maar zorgde ook voor goede bedrijfsideeën, waardoor ik kon blijven werken als mompreneur en zelfs nog 3 weken naar Abu Dhabi en Dubai kon om te werken en bij te komen van alles.

Een andere reden waarom ik gelijk aan de slag wilde met mijn scheidingcoach was omdat ik mijzelf liefde gun en ik ben van mening dat aan jezelf werken je dat je geeft. Ik gaf mijzelf daarom een fotoshoot cadeau tijdens het 2-jarig jubileum van mijn bedrijf. Ik geloof ook dat als je lief naar jezelf toe bent, je ook weer durft te geloven in liefde van een ander als aanvulling op jouw zelfliefde.

Het tweede deel van de column van Nadia verschijnt op maandag 15 januari 2024.

Heb je de vorige columns van Nadya gemist? Lees ‘m hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.