Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

MAxime cousel

Column Maxime Cousèl: VIP in je eigen leven

Maxime Coesèl (32) is ‘s werelds eerste Glamour Manager, een sprankelende ondernemer en vooral: kersverse moeder. Ze neemt je mee in haar nieuwe leven vol ervaringen, het zoeken naar de balans tussen werk en gezin en deelt tips hoe je als moeder het leven tóch nog een beetje glamorous kan maken! Volg haar reis door het moederschap en ondernemerschap, vol stijl en eerlijke realiteit.

Column Maxime Cousèl: VIP in je eigen leven

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na zo’n hectische feestmaand ben ik er altijd enorm aan toe om weer even te resetten: gezond eten, veel slapen (waar mogelijk), alle alcohol het huis uit en cocoonen terwijl ik fantaseer over alles wat ik in 2024 hoop mee te maken.

Als Glamour Manager predik ik altijd: rol dagelijks die figuurlijke rode loper voor jezelf uit. Jij verdient het om je gezien, gewaardeerd, mooi, belangrijk en sexy te voelen! Jij verdient het om die VIP in je eigen leven te zijn.

 

Dat was makkelijk praten voordat ik moeder werd. De afgelopen jaren dacht ik altijd “moeders, hup, hup, besteed eens wat meer aandacht aan jezelf!”. Nu werd ik als kersverse mama de afgelopen 4 maanden vooral overvallen door de disbalans, vermoeidheid en het gebrek aan structuur in mijn leven. Maar juist nu, te midden van alle poepluiers, hydrofiele doeken en vol gespuugde kleding, realiseer ik me hoe belangrijk het is om jezelf wél bovenaan die prioriteitenlijst te zetten. Om jezelf niet te vergeten of te verliezen.

 

Natuurlijk is het lastiger dan voorheen en verwacht niemand dat je als J.LO op kantoor komt. Maar wees een beetje lief voor jezelf. Vergeet niet dat als jij lekker in je vel zit en blij bent, je de beste moeder, partner, vriendin, vróuw bent die iedereen zich kan wensen! Je moet al zóveel rollen vervullen, vergeet daarom ook die rol van ‘jezelf zijn’ niet.

Goede voornemens

Januari staat in het teken van goede voornemens en ik wil jullie – en mezelf – uitdagen om het gehele jaar dagelijks die figuurlijke rode loper voor jezelf uit te rollen. Dat mag uiteraard in een glitterjurk met fles champagne in je hand op weg naar werk in een limousine, maar ik denk dat je al heel ver komt met kleine, haalbare veranderingen, die je helpen om zowel van binnen als van buiten te gaan stralen. Geluk zit hem vooral in de kleine dingen 😉

Voor mij begint dat door ietsjes vroeger op te staan dan de rest, ademhalingsoefeningen te doen en in m’n eentje in alle rust te genieten van een kop koffie. Het geeft me het gevoel dat ik zelf de regie heb over de dag en me niet direct laat overrompelen door de chaos.

Of breng je kids naar het kinderdagverblijf of school en ga iets leuks doen in plaats van dat je die alone time besteedt aan to-do-lijstjes en deadlines. En nee, daar hoef je je níet schuldig over te voelen…!!

En lukt dat elke dag? Vast niet. Enige vorm van structuur in mijn dagen is al een heel doel op zich. Maar alleen al het bewustzijn en alle kleine stapjes samen zullen uiteindelijk zorgen voor een groots resultaat!

Laten we samen 2024 inluiden met de belofte aan onszelf om de VIP in ons eigen leven te zijn. Om die rode loper uit te rollen, dagelijks, niet alleen voor speciale gelegenheden. Want als we goed voor onszelf zorgen, zijn we ook op ons best voor degene die we liefhebben!

Liefs, Maxime

 

Wil je meer weten over Maxime? Volg haar dan op Instagram via @maxime_theglamourmanager

Lees ook: Glamorous de feestdagen door

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.