Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

maxime cousel

Column Maxime Cousel: Glamorous de feestdagen door!

Maxime Coesèl (32) is ‘s werelds eerste Glamour Manager, een sprankelende ondernemer en vooral: kersverse moeder. Ze neemt je mee in haar nieuwe leven vol ervaringen, het zoeken naar de balans tussen werk en gezin en deelt tips hoe je als moeder het leven tóch nog een beetje glamorous kan maken! Volg haar reis door het moederschap en ondernemerschap, vol stijl en eerlijke realiteit.

Column Maxime Cousel: Glamorous de feestdagen door!

Lieve ladies,

It’s the most wonderful time of the year… oh, wat ben ik aan het genieten van alle lichtjes, glühweinborrels en gezelligheid. Begin december ging ik met mijn moeder en dochtertje naar de kerstmarkt in Hamburg, Duitsland. Magali’s eerste kerstmarkt en hoewel het een hele onderneming was met het vliegtuig, hebben we intens genoten!

Tip van mijn Duitse oma: glühwein met een scheutje Amaretto.  Thank me later. 

Maar deze periode is voor veel moeders ook behoorlijk stressvol. Zijn alle cadeaus op tijd binnen? Is alles georganiseerd voor al die borrels, uitjes en kerstdiners gepropt in 3 dagen?  Hoe gaan we ervoor zorgen dat de sfeer aan tafel dit jaar gezellig blijft en we niet belanden in
vervelende familieperikelen?

Geen paniek! Weet dat zolang jij zelf staat te stralen, je de hele wereld aan kan. En daarvoor heeft deze Glamour Manager 5 tips om de feestdagen te schitteren, zonder dat de kerststress de overhand neemt.

1. Begin de dag met een selfcare moment

Ok, als nieuwe moeder kan ik dit nog hoopvol zeggen, maar begin de dag met een moment voor jezelf. Even stilte voor de storm. Zet desnoods je wekker 30 minuten eerder en ga in bad, of begin de dag met een fijne meditatie. Niemand kan stralen op een lege batterij, dus zorg ervoor dat je de dag opgeladen en “in control” begint. Mijn persoonlijke favoriet: de bruisballen met glitters van Lush. Instant glamour!

2. Plan je outfits met accessoires

Deze tip kreeg ik ooit van topstyliste Kelly Huijsman (bekend van o.a. Chantal Janzen). Voorkom lastminute stress en plan je outfits vooruit! Kies voor die ene stralende jurk of een stijlvol broekpak en leg wat opvallende accessoires klaar. Zo kun je op het moment suprême moeiteloos van keukenheldin transformeren tot de ster van de avond. En hierbij geldt: durf te stralen!!

3. Feestelijke make-up

De feestdagen zijn om te stralen en genieten en dat betekent ook dat je make-up die extra touch mag hebben! Denk aan een vleugje glitter, glanzende oogschaduw of die opvallende lippenstift. Kleine details kunnen al een groot verschil maken. En mijn must have item… de wimperkrultang voor fantastische Bambi-ogen!

4. You are not alone!

Lieve mama, je hoeft niet alles alleen te doen. Dus delegeer! Maak een lijst van alles wat er nog gedaan moet worden, van cadeau inkopen tot maaltijdvoorbereidingen en betrek je gezin erbij. Hup, zet je partner en kids maar aan het werk. Het vermindert jouw werkdruk en zorgt ook nog eens voor meer betrokkenheid en gezamenlijke feestvreugde.

5. Hello Gorgeous!

Iedere keer wanneer je langs de spiegel loopt in jouw glamorous outfit… sta even stil. Bewonder jezelf en zeg hardop of in stilte: HELLO GORGEOUS, you can do this! Het is ontzettend belangrijk om meerdere momenten op de dag even stil te staan bij de powervrouw die je bent. Met alle ballen die je in de lucht houdt en rollen die je vervult verdien je dat complimentje aan jezelf!

Onthoud dat glamour niet alleen gaat over hoe je eruitziet, maar ook over hoe je je voelt. Dus neem tijdens de feestdagen ook tijd voor jezelf om te ontspannen en op te laden, zodat je zowel van binnen als van buiten kunt stralen.

Have a very merry Christmas and a glamorous 2024!

Wil je meer weten over Maxime? Volg haar dan op Instagram via @maxime_theglamourmanager

Lees ook: van roze wolk naar werkmodus

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.