Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Maxime Cousel

Column: Van roze wolk naar werkmodus (en weer terug)

Maxime Coesèl (32) is ‘s werelds eerste Glamour Manager, een sprankelende ondernemer en vooral: kersverse moeder. Ze neemt je mee in haar nieuwe leven vol ervaringen, het zoeken naar de balans tussen werk en gezin en deelt tips hoe je als moeder het leven tóch nog een beetje glamorous kan maken! Volg haar reis door het moederschap en ondernemerschap, vol stijl en eerlijke realiteit.”

Welkom in de rollercoaster die mijn leven heet. Deze Glamour Manager stapte ruim 10 weken geleden in de wereld van het moederschap en één ding biecht ik direct op: respect voor alle moeders out there!

Column: Van roze wolk naar werkmodus (en weer terug)

Het ene moment zit ik op die roze wolk te genieten van die schattige lachjes van mijn dochtertje, het volgende moment vind ik mezelf tussen de spenen, spuugdoekjes en melkflessen achter de laptop, wanhopig proberend een Zoom-call te doen zonder dat iemand doorheeft  dat er een baby op schoot ligt.

Oh, die eerste weken… alle clichés zijn waar! Maar je weet pas waar men het over heeft als je er zelf middenin zit. Hier kan je je niet op voorbereiden. Komt ‘business as usual’ ooit weer terug? Ik heb mijn föhn nauwelijks aangeraakt, nog nooit zó genoten van mijn momentjes alleen in de auto, douchen is een uitje geworden en ik kan nu zeggen: ik snap héél goed waarom moeders in joggingpakken lopen met een hoge knot in.

Help, hoe doen vrouwen dit?!

Daarnaast had ik me voorgenomen om minstens 6 weken met verlof te gaan. “Deze tijd krijg je nooit meer terug en het gaat zó snel”, is de meest gehoorde zin van het afgelopen half jaar. Ik wilde daarom de Ijd nemen om te genieten van het nieuwe gezinsleven. Maar blijkbaar maxime couselwerkt dat niet zo bij een beginnende ondernemer met grote ambities en 2 events in aantocht, want de onrust lag al snel weer op de loer. In week 3 zat ik toch weer af en toe achter de laptop om wat mails te beantwoorden en social mediastrategieën uit te werken. Constant met het gevoel “het is alweer bijna kerst… weet je wel hoeveel er nog moet gebeuren?!”. Niet de meest ideale situatie als je net bent bevallen. Oh ja, had ik al gezegd dat mijn melkproductie moeilijk op gang kwam? Verrassend, hè?

Maar inmiddels zijn we 10 weken verder en begin ik het langzaam onder de knie te krijgen. Een nieuwe structuur te vormen. En vaker te douchen! Stapje voor stapje vind ik weer stukjes van mezelf terug en gelukkig komen er steeds meer momenten dat ik weer in full glam de deur uit ga: lekker uit eten met vriendinnen, of naar een gezellige netwerkborrel. Mijn vriend en ik zijn zelfs al een avond op date night geweest! Dat doen we best goed, toch?

Voor alle lieve moeders naar wie ik ooit onbegripvol was: SORRY! Ik zie nu in dat moeder zijn een fulltime baan is… Maar dat maakt me ook extra gemotiveerd om life hacks te vinden om dát vleugje glamour toe te voegen aan dit nieuwe bestaan. Verwacht dus de volgende keer mijn eerste “how to glamour” tips speciaal voor powermoms!

Tot slot mijn nieuwe mantra… Je krijgt er zóóóveel voor terug 🙂

 

Lees ook: Van glamour manager naar glamour mom

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.