Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Maxime cousel

Column Maxime Coesel: Hallo post-baby lichaam!

Maxime Coesel (32) is ‘s werelds eerste Glamour Manager, een sprankelende ondernemer en vooral: kersverse moeder. Ze neemt je mee in haar nieuwe leven vol ervaringen, het zoeken naar de balans tussen werk en gezin en deelt tips hoe je als moeder het leven tóch nog een beetje glamorous kan maken! Volg haar reis door het moederschap en ondernemerschap, vol stijl en eerlijke realiteit.”
Tekst: Maxime Coesèl / Beeld: Roger Neve

Lieve dames,

Kunnen we het eens even hebben over dat post-baby lichaam? Ik ben nu inmiddels bijna 5 maanden onderweg, maar moet eerlijk bekennen dat ik soms toch wel wat moeite heb met mijn nieuwe spiegelbeeld. Jawel, mijn lijf heeft het ultieme kunstje geflikt – een kind op de wereld gezet. En daar ben ik wáánzinnig trots op. Maar mag ik ook in alle oprechtheid even stilstaan bij de metamorfose na deze lichamelijke topprestatie?

In mijn nieuwe wereld van het moederschap verbaas ik me erover hoeveel onderwerpen er zijn die niet, of nauwelijks, met elkaar worden besproken. Het post-baby lichaam is er duidelijk één van – want oh, oh oh – je zou vooral enorm dankbaar moeten zijn.

Komt die ooit nog terug?

Dat ben ik ook, maar ik voel me óók onzeker. Had niemand mij vooraf even kunnen vertellen dat er van je borsten weinig overblijft?! Gezegend met een platte buik was ik nooit, maar trots op mijn stevige, ronde borsten absoluut wel. Zonder enige gêne droeg ik de mooiste zomertopjes en jurkjes zonder bh.

Nou, sinds de afronding van mijn “melkmachineperiode” zijn mijn borsten niet meer wat ze geweest en heb ik van push-up bh’s mijn nieuwe verslaving gemaakt. En mijn huid? Die heeft besloten dat strak overrated is en plooit nu gezellig mee met elke beweging. Oh ja, mijn taille, die is momenteel op sabbatical. Komt die ooit nog terug?

Waarom passen ze niet meer?

Nu hoor ik je denken: “Maar Maxime, je hebt toch een prachtig kind gekregen, wees dankbaar!” Absoluut, mijn hart stroomt over en ik word elke dag verliefder op mijn eigen kind! Maar heel even: kan ik niet én heel dankbaar zijn én een beetje rouwen om mijn oude zelf?

Het lijkt wel alsof we, zodra we moeder worden, alleen nog maar vol lof mogen spreken over ons lichaam. “Wat een wonder!” Ja, zeker. “Zo krachtig!” Absoluut. Maar mag ik ook even zeggen: “Waar zijn mijn oude jeans gebleven en waarom passen ze niet meer?”

Taboe

Dit taboe, lieve dames, wil ik doorbreken. Het is tijd dat we openlijk praten over onze post-baby lichamen zonder dat er een “maar” achteraan komt. Ja, mijn lichaam heeft het ultieme wonder verricht en daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn. Maar het is toch óók oké om soms te worstelen met die nieuwe versie van jezelf in de spiegel?

Laten we eerlijk zijn, delen en steun vinden bij elkaar. Want geloof me, je bent niet de enige die hoopt dat haar taille niet permanent op vakantie is. Gelukkig kom ik daar steeds meer achter tijdens de koffie (en weer wijn!) dates met andere moeders. Maar maak het bespreekbaar.
En terwijl we onze minder volle borsten, strepen en plooien steeds meer leren omarmen, mogen we ook een beetje heimwee hebben naar de dagen van bh-loze jurkjes en zeer getailleerde outfits.

Relatie in wording

Dus ja, mijn nieuwe lichaam en ik, we zijn nog aan het kennismaken. Het is een relatie in wording, met ups en downs. Het is leren om je verwachtingen aan te passen en om te zien dat dit nieuwe lichaam ook heel mooi is. Anders wel, maar net zo waardevol.
En wie weet besluit die taille toch ooit nog terug te komen op een onverwacht moment.

Tot die tijd: laten we elkaar supporten en eerlijk in gesprek blijven over én alles wat zo mooi is aan het moederschap én onze onzekerheden die we ervaren. Dat zorgt er alleen maar sneller voor dat we liever zijn voor onszelf en dat fantastische lichaam. Want uiteraard blijft zo’n prachtig kindje jouw meest bijzondere meesterwerk!

 

Lees ook: VIP in je eigen leven

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.