Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

dochter is een bitch

Mijn dochter is een bitch

Kirsten (36) is gelukkig getrouwd met Richard (38) en samen hebben ze een zoon Karst (7) en een dochter Meya (5). Meya is niet altijd even vriendelijk naar haar leeftijdsgenootjes en ziet daar helaas de gevolgen nog niet van in.
Tekst: Fela de Wit, Beeld: Unsplash.com

Mijn dochter is een bitch

Heel graag wilde Kirsten moeder worden van een meisje. Bij haar tweede zwangerschap was ze zo blij, ze kon haar geluk niet op. “Ik zag het helemaal voor me, mijn dochter en ik worden dikke maatjes. Lekker haar haren vlechten en onze nagels lakken. Samen winkelen en Say Yes To The Dress kijken. Het leek me geweldig.”

“Mijn zoon en dochter voed ik niet afwijkend van elkaar op, maar toch heeft mijn dochter ergens iets gemeens te pakken gekregen. Ik heb geen idee van wie ze dat heeft want mijn man en ik zouden nooit gemeen doen tegen iemand. Het lijkt wel alsof ze het leuk vindt.”

Een bitch

Op een dag kwamen twee vriendinnetjes spelen bij Meya. Tegen het ene meisje zei ze dat ze niet mee mocht spelen op haar slaapkamer, dus dat kindje kwam beteuterd naar beneden. “Toen ik vervolgens bij Meya verhaal ging halen, zei ze dat ze dat ‘gewoon’ even niet wou.”

Ook op school doet ze niet lief tegen andere kindjes. “De juf kwam naar me toe en zei dat Meya altijd de baas wil zijn en als ze haar zin niet krijgt, dan zet ze andere kinderen tegen elkaar op. Ik schrok me wild toen ik dit hoorde en bood gelijk mijn excuses aan.”

Toen we met een vriendinnetje naar de speeltuin gingen, en de meiden gingen rennen, viel het vriendinnetje. “Heel vervelend. Ik schoot gelijk te hulp om het meisje te troosten. Meya riep heel onaardig dat ze zich moest beheersen en niet zo wild moest gaan rennen. Misschien bedoelt ze het niet heel onvriendelijk, maar het is niet bepaald heel aardig.”

De oplossing

“We proberen heel veel om Meya in te laten zien dat ze wel wat vriendelijker mag zijn. We belonen goed gedrag, maar daarvan gaat ze eigenlijk steeds meer naast haar schoenen lopen. Als we zeggen dat ze eerst tot tien moet tellen voordat ze wat zegt, dan krijgt ze alsnog niets vriendelijks uit haar mond. Ook leggen we uit waarom iets niet vriendelijk is, en wanneer iets dat wel is. We zijn ten einde raad. Wat nu als ze straks zelf gepest wordt door haar gemene gedrag?”

Ook een ervaringsverhaal delen? Stuur het naar redactie@fabulousmama.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.