Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

wasmand

Van chaos naar kalmte: slimme opruimtips voor mama’s

Het leven van een moeder kan hectisch zijn, met een huis vol speelgoed, kleding en allerlei spullen. Maar geen zorgen! Met een paar slimme opruimtips kun je van chaos naar kalmte gaan. Hier zijn enkele eenvoudige en praktische ideeën die elke moeder kan gebruiken.

Begin met een plan

Voordat je begint, maak een plan. Kijk rond in je huis en beslis wat je eerst wilt aanpakken. Is het de woonkamer, de kinderkamer, of misschien de keuken? Door te focussen op één ruimte tegelijk voorkom je dat je overweldigd raakt.

Sorteer en organiseer

Sorteer alles in categorieën. Kleding bij kleding, speelgoed bij speelgoed, enzovoort. Gebruik bakken, manden en wasmanden om spullen te scheiden. Een wasmand is niet alleen voor vuile kleren; het is ook perfect voor het opbergen van knuffels of kleine speelgoedjes. Benut de muren door planken of haken te installeren. Hierdoor kun je veel spullen opbergen zonder waardevolle vloerruimte in te nemen. Planken zijn geweldig voor boeken, fotolijsten of manden met kleine items.

Geef alles een plekje (wat je écht nodig hebt)

Ladekasten zijn jouw beste vriend bij het organiseren. Ze zijn geweldig voor het opbergen van kleding, linnengoed, of zelfs speelgoed. Label elke lade om snel te vinden wat je nodig hebt. Een ladekast in de kinderkamer kan een wereld van verschil maken. Kijk daarnaast kritisch naar wat je echt nodig hebt. Doneer of verkoop wat je niet meer gebruikt. Minder spullen betekent immers minder opruimen!

Zorg dat opruimen onderdeel van je dagelijkse routine wordt

Probeer elke dag een beetje op te ruimen, in plaats van alles op te sparen voor één grote schoonmaak. Zo houd het overzicht en ben je niet een keer erg veel tijd kwijt. Maak opruimen onderdeel van je dagelijkse routine. Zet bijvoorbeeld elke avond tien minuten opzij om rond te lopen en dingen op hun plek te leggen. Onthoud ook dat het oké is als je huis niet altijd perfect is. Het leven van een moeder is druk en uitdagend. Het belangrijkste is dat je huis een plek is waar jij en je gezin zich gelukkig en comfortabel voelen.

Met deze eenvoudige tips kun je stap voor stap van chaos naar kalmte gaan. Het is allemaal een kwestie van plannen, organiseren en een beetje creativiteit. Dus, adem diep in, pak die wasmand erbij, en begin aan je reis naar een opgeruimd huis!

Meer over lifestyle lees je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.