Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

tischa neeve

Nieuwe rubriek: Tischa denkt mee

Tischa Neve is psycholoog, opvoedkundige en auteur. Ze is bekend van het opvoedtv-programma Schatjes, haar (opvoed)boeken en de populaire podcast ‘Even over mijn kind’. Ze is moeder van Dim en pleegmoeder van Gabriëlle. Opvoeden leuker en makkelijker maken, dat is waar ze ouders graag bij helpt met haar bedrijf Groot & Klein.
Beeld: Gezinnig

Deborah (40): “Ons gezin staat op het punt om te verhuizen naar een nieuwe stad, en ik maak me zorgen over hoe mijn kinderen zullen omgaan met deze grote verandering. Hoe kunnen mijn man en ik hen voorbereiden op de verhuizing?”

Tischa:

“Als je kinderen goed voorbereidt en meeneemt in het proces, help je ze het beste bij zo’n grote overgang. Vertel over jullie plannen, maak concreet wat concreet is en neem ze mee als er meer dingen duidelijk worden. Toon begrip voor hun eventuele negatieve emoties, die zijn begrijpelijk en hebben ook ruimte nodig. Bezoek samen de nieuwe stad, ontdek speelplekken en bezoek de nieuwe school. Wees geduldig en betrek ze bij het vormgeven en inrichten van hun nieuwe thuis en kamer.”

 

Fijn als Tischa met jou meedenkt? Stel jouw opvoedvraag door te mailen naar: redactie@fabulousmama.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.