Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Mommies to be: tips

Mommies to be: tips de voordelen van een PVC-vloer

Voor veel stellen is gezinsuitbreiding een van de belangrijkste redenen om te gaan verhuizen. Ga jij samen met je partner een andere woning zoeken? Een met wat meer ruimte binnen en buiten, waar een toekomstige kleine spruit lekker rond kan scharrelen? Bij het zoeken naar een ander huis zul je er waarschijnlijk vooral op letten hoeveel slaapkamers er zijn. Kijk echter ook goed naar het vloertype. Niet alle vloeren zijn even handig met kinderen. Mocht er een andere vloer moeten komen in de woning, dan kun je dat het beste doen voordat je er daadwerkelijk intrekt. Hieronder lees je meer over de voordelen van een PVC-vloer.

Hoe wordt de woning verwarmd?

Veel mensen vinden een houten vloer nog steeds het mooist. Helaas is dit vaak niet meer mogelijk. Om woningen te verduurzamen wordt er namelijk steeds vaker gebruikgemaakt van vloerverwarming. Dit geeft zelfs met lage temperaturen toch een heerlijk warme woning.

Vloerverwarming is alleen niet te combineren met een houten vloer. Het hout gaat ‘werken’ zodra het reageert op warme en droge lucht. Hierdoor zal het krimpen en uitzetten, met alle gevolgen van dien. Heeft de woning vloerverwarming, maar wil je toch een vloer met een houten look? Kies dan een mooie PVC-vloer, dit is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt hout door de voelbare structuur.

Duurzaamheid

Zoals gezegd gaat bij veel mensen nog steeds de voorkeur uit naar een houten vloer. Maar dit is zeker niet de meest duurzame optie, helemaal niet in een woning met kinderen. Hoe mooi hout namelijk ook kan zijn, het beschadigt relatief snel. Hoe voorzichtig je kinderen ook zullen spelen, het is onvermijdelijk dat er een keer iets hard op de grond zal vallen. Bovendien weet iedere ouder dat het aantal glazen drinken dat omvalt ontelbaar is, en dat vindt hout over het algemeen ook niet erg fijn.

Ook in dit geval is een mooie PVC-vloer een goed alternatief. Het is supersterk en duurzaam, en bovendien erg onderhoudsvriendelijk. Je hebt geen gedoe met aparte schoonmaakmiddelen en waslagen die aangebracht moeten worden. Gewoon even snel een natte dweil eroverheen halen is voldoende voor een PVC-vloer.

Kies voor een geluidsabsorberend materiaal

Ga je een vloer uitkiezen, dan is het tot slot ook goed om te kijken naar hoe goed het materiaal geluid absorbeert. Om woningen betaalbaar te houden, zelfs met de stijgende woningprijzen, worden woningen steeds kleiner. Er wonen daarom ook steeds meer mensen dicht op elkaar. Wil je goed contact met je buren houden? Dan is het toch wel aan te raden om contactgeluiden proberen te beperken. Vloerbedekking doet dit het beste, maar niet iedereen houdt ervan. Daarnaast is het ook niet erg hygiënisch, vanwege het stof en vuil dat erin ophoopt.

Wel een mooie vloer die ook nog eens goed geluid absorbeert, is PVC. Dit heeft in het midden een akoestische laag, die geluid absorbeert. Stuiterballen, of speelgoed dat op de grond klettert? Door te kiezen voor PVC hoeven je buren er niet van mee te genieten.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.