Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Woonkamer

Pimp je woonkamer met een paar kleine aanpassingen

Is jouw woonkamer toe aan een update? Met een paar kleine aanpassingen voelt het alsof je huis onder handen is genomen door het team van House Rules. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Bekijk onze tips voor inspiratie.

Tip 1: De eethoek

Veel mensen denken bij hun eethoek vooral aan praktisch gebruik, maar het is in veel woonkamers best een blikvanger. Schilder je tafel, of vervang je eetkamerstoelen, en je hele woonkamer krijgt een opfrisser! En als je dan toch bezig bent, kan je gelijk gaan shoppen voor een nieuw servies. Laat die dinerparty maar beginnen.

Tip 2: De gordijnen

Heb jij al honderd jaar dezelfde gordijnen voor je raam hangen? Tijd voor een update! Je kan natuurlijk nieuwe gordijnen laten maken (hoeft helemaal niet duur te zijn). Geen geld over? Koop een textielverf die geschikt is voor in de wasmachine. Je wast je gordijnen gewoon zoals normaal, maar als ze eruit komen hebben ze een nieuw, fabulous kleurtje. Zo ziet je kamer er ineens een stuk anders uit!

Tip 3: Plantjes

Zeg eens eerlijk, hoe lang staat er al een halfdode cactus in je vensterbank? Niet echt een gezellig gezicht… Tijd voor een tripje naar het tuincentrum, voor een paar groene blikvangers. Staat leuk, en het zorgt ook nog eens voor schonere lucht in huis. Win-win dus! Heb je echt totaal geen groene vingers? Dan staan goede nepplanten even mooi.

Tip 4: Kussens en kleedjes

Een nieuwe bank is nogal een investering, waar je waarschijnlijk niet direct tijd en geld voor hebt. Maar je bank pimpen, dat hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Ga op zoek naar een paar hippe kussentjes in verschillende vormen. Voeg daar wat zachte, warme dekentjes aan toe, en je zithoek heeft een compleet andere uitstraling. Ben je creatief? Dan kan je voor een prikkie op de markt wat stofjes kopen, en daar je bestaande kussens opnieuw mee bekleden.

Tip 5: Je vloerkleed

Nog zo’n blikvanger waar we vaak letterlijk overheen lopen. Vloerkleden hoeven helemaal niet duur te zijn, maar kunnen wel de look van je woonkamer helemaal veranderen. Ga bijvoorbeeld eens voor een extra zacht kleed, dat lekker voelt aan je blote voeten. Dat maakt opstaan ‘s ochtends ineens een stuk minder erg. Of maak een echte eyecatcher en kies voor een hip, geografisch printje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tip 6: Lampen

Ja, je kan ervoor kiezen om al je lampen te vervangen door design-exemplaren. Maar wat we eigenlijk bedoelen: het soort lamp dat je gebruikt. De meeste mensen kiezen voor standaard wit licht, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. De hele sfeer van je woonkamer verandert als je voor een warme oranje gloed kiest. Probeer het maar eens!

Tip 7: Schoonmaken

Deze tip klinkt misschien een beetje alsof je schoonmoeder hem heeft bedacht, maar een uitgebreide poetsbeurt kan wonderen doen voor je woonkamer. Bedenk maar eens hoe anders een ruimte aanvoelt als je de ramen net gezeemd hebt! Ga dus op een saaie zondag eens helemaal los met een dweil en een stofdoek, en je zal zien dat je verschil ziet. Zelfs als je normaal al heel schoon bent.

Tip 8: Opbergruimte

Heb jij ook van die losse troepjes die altijd maar ergens in huis rondzwerven? Reken er voor eens en voor altijd mee af met een mooie opbergdoos. Een vintage speelgoedkist, een salontafel met extra bergruimte of een extra kastje: alles kan en alles mag. Zolang je maar door je kamer kan lopen zonder op een legoblokje te trappen. ????

Tip 9: Draai het om

Ooit heb je besloten om je meubels op een bepaalde manier in de ruimte te plaatsen. Maar dat betekent niet dat het voor altijd zo moet blijven. Experimenteer een beetje. Zet de bank eens aan de andere kant van de kamer, draai het vloerkleed een kwartslag of wissel de hele zithoek om met de eethoek. Wie weet is je nieuwe indeling wel veel handiger dan je had gedacht!

Tip 10: Orden je boekenkast

Bij veel mensen is de boekenkast een weerwar van kleuren en vormen. Niet echt een rustig beeld zo tegen je muur. Sorteer je boeken eens op kleur, of leg ze plat in plaats van rechtop. Dat kan je hele woonbeeld anders maken.

Veel succes!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.