Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn huis, binnenkijken bij...

Mijn huis, binnenkijken bij….

Marije (35) en Quintin (32) wonen met hun dochter Pippi (4), zoon Beng (6 maanden) en hun Franse buldogs Billy en Louis in een stadswoning uit 1910 in Den Haag. Marije beschrijft de stijl van haar huis als een rariteitenkabinet: ze brengt het interieur tot leven met verhalen van vroeger. Daarbij laat ze zich inspireren door oude huizen, kringloopvondsten en kostuumdrama’s.

Mijn huis, binnenkijken bij….

Toen Marije het huis drie jaar geleden op Funda voorbij zag komen, wist ze meteen dat ze het wilde gaan bekijken. Zij en Quintin waren eigenlijk niet op zoek naar iets anders – hun vorige woning beviel prima – maar toch… “Dit pand stamt uit 1910, mijn favoriete bouwperiode, en het zit vol authentieke details. Ik droomde er altijd al van om een historisch pand op te knappen, zo stond bijvoorbeeld een oude school hoog op mijn wensenlijstje.

Zoiets in de randstad vinden is bijna onmogelijk, maar de sfeer die in dit huis hing had iets van zo’n oude school, dat vond ik tof! Ook de indeling is anders dan anders, zo hebben we een benedenwoning, maar zit er een soort woontoren op waar een
enorm trappenhuis bij hoort. Dat zie je bijna nooit. Ik denk dat er vroeger flink is gepuzzeld om deze huizen zo praktisch mogelijk in te delen. Juist die aparte indeling maakt dit pand zo leuk en minder voorspelbaar. Ik had niet verwacht dat we het zouden krijgen, maar het is toch gelukt!”

“De hal doet denken aan een oud schoolgebouw, precies waar Marije en Quintin zo gecharmeerd van zijn. “Ik kies eigenlijk altijd voor off black op de muren, want echt zwart maakt het harder.”

Verbouwing

Nadat Marije en Quintin het huis hadden gekocht, werd het grondig verbouwd. “De keuken was heel oud en zat in een zijkamer. Die hebben we naar de woonkamer verplaatst om zo een extra slaapkamer te creëren. Ook hebben we
alles geschilderd, de vloeren gedaan, een nieuwe keuken geplaatst en de badkamer aangepakt. We hebben drie of vier maanden geknald voordat we erin konden. Toen hadden we twee slaapkamers en een badkamer die we konden gebruiken. Het verbouwen ging verder toen we hier al woonden.

Fotografie Henny van Belkom | Tekst Mardou van Kuilenburg

 

Wil je meer binnekijken bij Marije? Lees dan de nieuwste editie van Fabulous Mama 6-2021. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.