Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

vloerkleden

Kies eens voor een vloerkleed in de kinderkamer

Het moment dat je baby een peuter wordt zal je zijn kamer veranderen. En waarschijnlijk ook op het moment dat je kind van groep 8 naar de middelbare school gaat. Geef de slaapkamer dan eens wat meer sfeer met een mooi vloerkleed. Er is namelijk niets heerlijkers dan met je blote voeten vanuit bed direct op een lekker zacht kleed te stappen.
Tekst: Fela de Wit/Beeld: Unsplash

Kies eens voor een vloerkleed in de kinderkamer.

Het neerleggen van een vloerkleed is een eenvoudige manier om een grote, lege of kille ruimte meer warmte en sfeer te geven. Vloerkleden dempen het geluid én geven sfeer aan de kamer.

Heeft je kindje last van huisstofmijt, astma of een andere allergie? Dan kan je hier rekening mee houden bij het kiezen van een kleed. We horen je al denken: een vloerkleed trekt toch juist stof en pollen aan? Dat klopt, maar doordat die stoffen het liefst naar een vloerkleed gaan, is het makkelijk om ze in één keer op te zuigen. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig je vloerkleed stofzuigt of het regelmatig buiten uitklopt. Kies in dit geval dan voor een juten of laagpolig kleed.

Welk formaat past bij jouw kamer?

Niet iedere kamer is hetzelfde en niet elk bed is even groot. Je kunt ervoor kiezen om voor de 100% regel te gaan. Dat houdt in dat als je bed 200 cm lang is, je ook kiest voor een kleed in 200 cm. Of je kan gaan voor de 2/3 regel. Dus als het (peuterbed) 180 cm is, dan kies je voor een kleed van 120 cm, want 180 : 3 x 2 = 120. Ook elke maat hier tussenin zal prima zijn. Maar ga vooral niet voor een te klein kleed, want je wil absoluut niet dat er zo’n zielig klein lapje ligt.

Meten is weten.

Als je er zeker van wilt zijn dat het formaat van het kleed goed bij je past voordat je je geld uitgeeft, dan raden we je aan om even te knutselen. Je hebt in je papierbak vast nog wel een oude krant liggen. Als je deze los vouwt en net zo groot maakt als het formaat dat je in gedachten hebt, dan kun je het kleed vanuit elk perspectief even bekijken. Een interieur is uiteindelijk een gevoelsdingetje en als het qua formaat net even te groot voelt, dan weet je dat je voor iets kleiners moet gaan. En beter dat je hier achter komt doormiddel van een paar kranten, dan dat je het kleed weer hé-le-maal mee terug moet rijden naar de winkel. Scheelt toch weer.

Ook zijn er tal van mogelijkheden qua vorm. Kies eens voor een rond tapijt om de kamer te verzachten. Ronde vormen geven een speelse en zachte vorm en je kunt het kleed dan ook makkelijk verplaatsen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Decorette woonwinkels.

Lees ook: 5 manieren om goedkoop de kinderkamer te pimpen

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.