Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderen spelen in kinderkamer die ze gaan pimpen

5 manieren om goedkoop de kinderkamer te pimpen

Soms heb je zin in iets nieuws, zonder er al te veel geld aan te besteden. Goed nieuws: de kinderkamer een nieuwe look geven hoeft helemaal niet veel te kosten. Kleine en goedkope aanpassingen kunnen de kamer van je kleine een heel andere uitstraling geven. Met deze vijf tips pimp je de kinderkamer op een manier waar je kind én je portemonnee blij van worden.

1. Warme voeten met een nieuw vloerkleed

Een vloerkleed geeft je kamer een warme uitstraling en je kind warme voeten. Goedkope vloerkleden vind je in alle soorten en maten: van fluorroze tot stoer gestreept. Er zijn zelfs vloerkleden die je ook als speelkleed kan gebruiken. Al is dat laatste misschien niet ideaal voor de nachtrust van je kind…

2. Met muurstickers saaie muren opfleuren

De smaak van kinderen kan snel veranderen. Je kind is het ene jaar nog gek op alles wat met Disney te maken heeft, terwijl het volgende jaar alles in dierenthema moet zijn. Elk jaar een nieuw behangetje is een dure en tijdrovende grap. Gelukkig bestaan er veel leuke muurstickers. Ze zijn te koop vanaf een klein prijsje. Is je kind ze beu? Dan haal je ze zo weer van de muur.

3. Tiptop speelplezier in een tipi

In een tipi heeft je kind een hoekje helemaal voor zichzelf. Ideaal om rustig in te lezen of te kleuren. Heb je een naaimachine tot je beschikking? Dan maak je zo’n tent makkelijk en voor weinig geld zelf, met bamboestokken en stof. Leg er gezellige kussens in, hang een snoertje lampen op en tada! Je kind heeft zijn eigen speelhoekje.

4. Stimuleer de kunstenaar in je kind met een krijtbordmuur

Wat je nodig hebt: een pot krijtbordverf en een kwast. Wat je ervoor terugkrijgt: oneindige dankbaarheid van je kind. Die kan zich op zo’n krijtbordmuur (of deur, of kastwand, of…) helemaal uitleven. Van kunstwerken in alle kleuren van de regenboog tot de eerste schrijfsels: alles kan. En is je kleine niet tevreden? Doekje eroverheen, en hij kan met een schone lei beginnen!

5. Met een schommel is geen dag meer saai

Heb je er de ruimte en een geschikt plafond voor? Dan is een schommel de perfecte toevoeging voor de kinderkamer. Binnenblijven omdat het regent was nog nooit zo leuk. Het mooie is dat je aan stevige haken, touwen en een plank al genoeg hebt. Zorg er wel voor dat de schommel veilig gemonteerd wordt, want: safety first!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.