Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Binnenkijken bij Djolien en Bas

Binnenkijken bij Djolien en Bas

Bij Djolien en Bas Boone in het Zeeuwse Oostkapelle draait tijdens de kerstdagen alles om gezelligheid. Terwijl Djolien de kerstdecoraties in haar huis graag subtiel en rustig houdt, pakt ze met eten en drinken flink uit. De tafel wordt feestelijk gedekt en hapjes en drankjes worden mooi gepresenteerd. Met vrienden en familie erbij wordt kerst zo telkens weer een feestje.

In huize Boone begint de kerstperiode altijd met het uitzoeken van een kerstboom. Dochtertjes Liv (4) en June (2) helpen daar bij. “Dat is hartstikke gezellig. We zoeken samen een grote boom uit en de kinderen mogen ook nog een klein boompje uitzoeken voor op hun eigen kamer. Eenmaal thuis versieren we ze dan met zijn allen. Liv vindt dat geweldig. Ze houdt ervan creatief bezig te zijn.” De aanloop naar kerst is vooral een knusse tijd, die zich binnenshuis afspeelt. Terwijl het buiten koud en guur is, branden binnen de kaarsjes en de open haard. En dompelt Djolien met haar zelfgemaakte decoraties het hele huis onder in kerstsfeer. “Ik maak een boel zelf, zoals de versiering boven onze eettafel. Het liefst maak ik subtiele decoraties met rustige kleuren, ik houd namelijk niet van te veel tierelantijntjes. Daarentegen heb ik wel een zwak voor mooie takken. Zeker in de winterperiode zijn er veel te vinden. Ik gebruik graag dennentakken, maar ook eucalyptus. Daar maak ik elk jaar een krans van. En dit jaar heb ik ook een grote magnoliatak met daarin verlichting en mooie kersthangers.” Als Djolien eenmaal klaar is, is er in elke ruimte van het huis wel een groendecoratie of subtiel kersttakje te vinden.

Djolien met haar kind

Vier dagen kerstfeest

Naast het decoreren van het huis, zorgt Djolien in aanloop naar de feestdagen ook samen met haar kinderen voor die fijne kerstsfeer. “We bakken koekjes of cakejes met speciale versiering, dat hoort er natuurlijk bij. De geur van zelfgebakken lekkers die zich door het huis verspreidt… heerlijk!” Na de knusse weken voor kerst breekt er gedurende de kerstdagen een drukke tijd aan. Djolien, Bas en hun kinderen vieren kerst bij familie, maar ook thuis met vrienden. “Doordat onze ouders gescheiden zijn vieren wij vaak vier dagen lang kerst, bij iedereen een dag. Supergezellig, alleen is het wel altijd even puzzelen waar en wanneer. Ergens tussendoor gaan we dan ook nog brunchen, lunchen of borrelen met onze vrienden Dielis en Diana. We zien elkaar wekelijks en vieren ook kerst samen. Als zij langskomen, maak ik graag allerlei tapashapjes. Het leuke van tapas is dat je ter plekke nog kunt improviseren. Je haalt gewoon een hele hoop in huis en dan kun je lekker je gang gaan. Én tapas kun je feestelijk presenteren op een grote plank met allerlei kleine schaaltjes en glaasjes erbij. Dat ziet er altijd leuk uit. En o ja, ik maak ook altijd een lekkere cocktail om mee te starten.”

Djolien

Boerenuitstraling

Voor de kinderen maakt Djolien met kerst altijd een aparte kindertafel. Deze staat in de speelkamer, die aansluit op de woonkeuken. “Omdat ze nog zo jong zijn en niet lang stil kunnen zitten is dit de ideale oplossing. Zo kunnen ze tussendoor lekker spelen.” Een ruime woonkeuken was een langgekoesterde droom van Djolien. Nadat zij en Bas dit huis negen jaar geleden kochten, is door de tijd heen elke ruimte in huis aangepakt. Het realiseren van de woonkeuken is de laatste verbouwing die gedaan is. Hiervoor werd een stuk aan het huis aangebouwd, zodat er nu een fijne ruimte is waar gekookt, gegeten en gechild kan worden. “Tussendoor hebben we ook nog een carport met verdieping aangebouwd, zodat we een extra slaapkamer konden maken. Nu hebben we vier slaapkamers en heeft mijn broer hier een eigen kamer. Hij heeft het Down Syndroom en komt af en toe bij ons logeren.”

Bed

Toen Djolien en Bas in 2010 het honderd jaar oude, vrijstaande arbeidershuisje kochten, was het nog vrij klein en in oude staat. “Maar we waren meteen gevallen voor de charmante boerenuitstraling met de luiken en de mooie oude stenen. Dit pandje had absoluut het karakter dat we zochten.” Er moest wel het nodige aan gebeuren om er een ruim familiehuis van te maken. “Het zou een project van jaren worden, maar dat hadden we er voor over.”

Tekst Javotte Gustafsson | Fotografie Henny van Belkom

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama 10-2019. Bestel deze hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.