Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
WFH

WFH met MADE.COM expert Charlene

Charlene is recruiter bij MADE.COM, ze geeft tips hoe je een zo’n productief en prettig mogelijke thuiswerk dag kunt creëren om een WFH-succes te behalen. Charlene verteld ons hoe haar typische thuiswerkdag eraan toegaat, met wat achtergrondinformatie over haar functie en haar huis.

Werkruimte

Charlene woont samen met haar gezin, bestaande uit, zijzelf, haar moeder, zus en haar man en kleine broertje. Sommige mensen missen misschien de drukte van een druk kantoor, maar voor Charlene betekent wonen bij haar gezin dat er nooit een saai moment is. Als recruiter is ze constant in gesprek, dus heeft ze een serene werkruimte nodig. De keuken? Te lawaaierig (en te dicht bij de waterkoker), dus haar slaapkamer werd haar basis – na investeringen in een bureau en bureaustoel.

WFH
Charlene haar bureau

WFH

Wat is je ochtendroutine?

“Ik begin met een training van 7.30 uur – meestal een online les van een plaatselijke gezondheidsclub voor vrouwen. Ik zit om negen uur ‘s ochtends aan mijn bureau, gewapend met een kopje thee of koffie. ”

Wat zijn de beste en slechtste dingen aan WFH?

“Ik vind het heerlijk om de vrijheid te hebben om meer tijd door te brengen met familie en vrienden, maar de hele verstrengeling van werk en privé is een uitdaging, vooral als je in dezelfde kamer werkt en slaapt. Het opzetten van een routine heeft echt geholpen om mijn dag te definiëren. ”

Heb je gênante Zoom-momenten?

“Mijn zus Joy komt vaak willekeurig mijn kamer binnen – ze is een paar keer per ongeluk op Zoom verschenen! Ze komt langs om even bij te praten of om me een trending meme te laten zien. ”

Wat mis je van kantoor sinds je vanuit huis werkt?

“Ik mis MENSEN. Ik denk dat ik het belang van sociale contacten heb onderschat, aangezien ik een combinatie ben van introvert en extravert. Maar de lockdown heeft me laten zien dat ik echt geniet van de persoonlijke interactie. En ik durf het te zeggen… dat trainingen op een rustige dag alles goed maken. Dan doe ik make-up op en zie ik eruit alsof ik naar kantoor ga.”

Hoe ziet je werkdag er nu uit? Is het heel anders dan toen je op kantoor werkte?

“Het is nu heel anders. Ik heb zoveel meer flexibiliteit met mijn agenda en werkroutine waardoor ik mijn productiviteit meer kan bepalen. De reistijd naar het werk is waarschijnlijk de grootste verandering, aangezien die tijd nu besteed wordt aan een lekker stevig ontbijt.”

Heb je langere werkdagen sinds je vanuit huis bent gaan werken?

“Soms wel, maar ik heb het gevoel dat wanneer het minder druk is, ik meer vrije tijd heb die ik met mijn gezin kan doorbrengen.”

“Het is belangrijk om je werkruimte naar een hoger niveau te tillen, zodat je er graag tijd doorbrengt. Daarom koos ik voor een fluwelen bureaustoel – hij voelt luxer aan. “

Thuiswerk tips van MADE-expert Charlene

Wat is je beste WFH-advies?

“Het is zo gemakkelijk om aan het scherm geplakt te raken, maar probeer om de paar uur je benen te strekken. Ga wandelen tijdens de lunch (als het weer het toelaat) of maak een late avondwandeling om de zonsondergang te zien. ”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MADE.COM
Tekst Bianca Heijens + MADE.COM | Beeld MADE.COM

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.