Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Wereld Autisme Dag: Meet the Voices

Altijd al benieuwd geweest naar het gezicht achter je favoriete tekenfilmfiguur? Op zondag 14 april vindt Meet the Voices plaats, in samenwerking met theaterschool InterActing en Kaboom Animation Festival. Jij kan hierbij zijn!
Tekst: Fela de Wit | Beeld: Robin Utrecht Fotografie en Daphne Lucker

Het is vandaag Wereld Autisme Dag. In Nederland zijn er ongeveer 50.000 kinderen en jongeren met autisme. Theaterschool InterActing is een non-profit organisatie die zich richt op jongeren met autisme, die door middel van improvisatieoefeningen hun zelfvertrouwen opbouwen en hun talenten ontwikkelen.

Op zondag 14 april organiseren InterActing en Kaboom Animation Festival voor het derde jaar op rij Meet the Voices in Boom Chicago’s theater aan de Rozengracht. Dompel je onder in een tot de verbeelding sprekend maar onderbelicht rijk van de animatiefilm: de wereld van voice-acting.

Veel (autistische) kinderen en jongeren zijn fan van stemacteurs uit animatiefilms en -series. Daarom nodigt InterActing een paar van de beste stemacteurs van Nederland uit in het Boom Chicago theater te Amsterdam. Onder andere InterActing ambassadeur Henry van Loon zal aanwezig zijn, hij is de stem van Klaus en Knor. Ook Frank Lammers en Jurgen Theuns zijn van de partij. Jurgen Theuns is de stem van Thomas de trein. Zij zullen live de stemmen vertolken.

henri van loon autisme

 

De Nederlandse stemacteurs zullen live plaatsnemen achter de microfoon. En let wel: deze acteurs zijn de besten van de besten! Iets wat hun meest fervente bewonderaars wel weten: de studenten van InterActing, de theaterschool voor jongeren met autisme.

Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden, en voor zowel autistische als niet-autistische kinderen.
Klik hier voor tickets en info.

“Wij willen mensen nog meer bewust maken van wat autisme echt betekent. Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 22 jaar te bereiken,” zegt Saskia Maas, mede-oprichter van InterActing. “We gunnen het hen om plezier te hebben, hun zelfvertrouwen te vergroten en vriendschappen te sluiten met leeftijdsgenoten.”

Saskia is moeder van twee kinderen, waaronder een zoon met autisme. Haar collega en mede-oprichter van InterActing Pim Donkersloot is pedagoog en gezinstherapeut, en vader van twee autistische kinderen. Improvisatietheater, zoals dat van InterActing, helpt neurodivergente mensen bij hun ontwikkeling en om zich beter thuis te voelen in de maatschappij.

 

autismedag

 

Het doel is om uit te groeien naar een landelijke organisatie met InterActing theaterprogramma’s in alle grote steden van Nederland. Na een vestiging in Amsterdam en Den Haag volgt deze zomer. Saskia: “Improvisatietheater heeft een positieve invloed op het leven van de deelnemers. We zien hun vaardigheden en daardoor hun zelfvertrouwen groeien. En er ontstaan vriendschappen binnen de groepen. Dat is heel belangrijk omdat dit in het dagelijks leven niet altijd lukt.”

 

Lees ook: interview met Mirjam Klerks

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.