Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw doet boodschappen aan de hand van weekmenu

Weekmenu samenstellen: hoe doe je inspiratie op?

Wat zullen we vanavond eten?’ is een vraag die waarschijnlijk regelmatig door je hoofd schiet. Een weekmenu kan je leven een stuk makkelijker maken. Je bepaalt één keer per week wat er op het menu staat en kan in één keer alle boodschappen doen. Maar waar haal je je inspiratie voor het weekmenu vandaan?

1. Kookboeken en kooktijdschriften

Ligt er een leeg weekmenu voor je en heb je geen idee waar je moet beginnen? Sla dan eens wat kookboeken open. Of wat dacht je van kooktijdschriften, zoals de Boodschappen? Deze neem je gratis mee bij onder andere de Spar, Hoogvliet en Plus en staat boordevol recepten. Inspiratie in overvloed!

2. Weekmenu-inspiratie dankzij folders

Ook folders kunnen je helpen bij het samenstellen van je weekmenu. Kijk welke ingrediënten er in de aanbieding zijn en gebruik dit als inspiratie voor gerechten. Zo beperk je de keuzemogelijkheden tot wat er in de aanbieding is en stel je ook nog eens een voordelig menu samen.

3. Schrijf je favorieten op

Iedereen heeft wel een paar gerechten die niet mis kunnen gaan. Zet deze op een rijtje, zodat je weet welke maaltijden niet mogen ontbreken op je menu. Vervolgens kan je de lege plekken vullen met recepten die je nog niet eerder geprobeerd hebt. Zo kan je bekende en nieuwe gerechten met elkaar combineren op het weekmenu.

4. Houd rekening met je agenda bij het maken van je weekmenu

Is de woensdag bijvoorbeeld een drukke dag waarop je van hot naar her rent? Plan dan op deze dag een simpele maaltijd in, eventueel iets dat je de avond van tevoren kan bereiden. Zo helpt een weekmenu je om wat meer structuur en rust in je week te creëren.

5. Doe één keer per week alle boodschappen

Het kost je één keer behoorlijk veel tijd en gesjouw, maar het levert je ook heel wat op: een volle koelkast en een vollere portemonnee. Door niet telkens voor een paar boodschappen naar de supermarkt te gaan, voorkom je dat wéér een pot Ben & Jerry’s of een fles van je favoriete wijn in je karretje gooit. Save that money!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.