Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Sterrenbeeld

Wat zegt jouw sterrenbeeld, over jou als moeder?

Sterrenbeeld; Astrologie is gebaseerd op het idee dat je sterrenbeeld iets zegt over je persoonlijkheid. Je sterrenbeeld wordt bepaald door het stelsel dat aan de hemel stond op de dag van je geboorte. Hoewel het geen exacte wetenschap is, is het wel leuk om ermee bezig te zijn. In dit artikel lees je wat jij voor soort moeder bent volgens je sterrenbeeld. Klopt het bij jou?

STERRENBEELD: STEENBOK

22 december – 19 januari

Steenbokken staan erom bekend dat ze streng zijn, zowel voor zichzelf als anderen. Ze hechten waarde aan orde en regels, en doen het liefst alles zelf. Hierdoor kunnen ze soms wat afstandelijk overkomen. Gelukkig hebben ze ook een speelse kant, die eigenwijs is en graag lacht.

Als moeder ben je waarschijnlijk goed georganiseerd. Je weet precies waar alles ligt en hebt een duidelijke routine in je dag. Let wel op dat je af en toe de controle ook loslaat, ook al vindt je dat misschien moeilijk. Zo laat je je kind zien dat je hem vertrouwt en van hem houdt.

STERRENBEELD:  WATERMAN

20 januari – 19 februari

Als Waterman barst je waarschijnlijk van de creatieve ideeën. Je kan veel van anderen accepteren en hebt een open blik op de wereld. Om je tomeloze energie de vrije loop te laten, heb je veel vrijheid nodig. Je houdt niet van een keurslijf en kan er niet tegen als anderen je te veel claimen.

Waterman-moeders zijn perfecte speelmaatjes voor hun kinderen. Je kunt de leukste ideeën verzinnen en vindt het geen probleem om gek te doen. Probeer ook voldoende ruimte te creëren voor me-time. Hierdoor kan je ook voor jezelf blijven zorgen en je energie balanceren.

STERRENBEELD: VISSEN

20 februari – 20 maart

Heb je het sterrenbeeld Vissen? Dan ben je waarschijnlijk dromerig en gevoelig. Je reageert vaak intuïtief en vindt het makkelijk om met anderen mee te leven. Omdat je de emoties van anderen goed kan aanvoelen, word je soms een beetje overweldigd. Vooral als mensen betweterig of onaardig doen, kan je dat raken.

In je moederschap werk je vooral op gevoel. Je hebt in de loop der jaren geleerd om op je intuïtie te vertrouwen en voelt het haarfijn aan als er iets met je kind aan de hand is. Kijk of je eens in de week een uurtje kan plannen waarin je alleen kan zijn. Zo kan je alle indrukken verwerken en nieuwe energie opbouwen.

STERRENBEELD: RAM

21 maart – 20 april

Een Ram is vaak sterk, strijdlustig en een natuurlijke leider. Je houdt ervan om onafhankelijk te zijn en krijgt makkelijk je zin. Rammen houden van een uitdaging en weten hun doel vaak te bereiken. Daarnaast moedig je anderen graag aan om alles uit het leven te halen.

Ook binnen je gezin neem je van nature de leiding. Je kinderen weten precies bij wie ze moeten zijn als ze iets voor elkaar willen krijgen: mama regelt het wel. Ondertussen ben je de grootste cheerleader voor je kroost. Let wel op dat je af en toe de touwtjes uit handen geeft, anders leren ze het niet zelf.

STERRENBEELD: STIER

21 april – 20 mei

Stieren genieten met volle teugen van het leven. Van lekker eten tot juwelen: jij geniet er volop van. En je gunt dat ook aan anderen: de Stier is ontzettend gul en geeft graag cadeaus. Ook vind je het belangrijk dat het leven gaat zoals jij. Hierdoor kan je best een af en toe een beetje koppig zijn.

Jij overlaadt je kinderen waarschijnlijk met cadeaus en liefde. Jouw bloedjes komen absoluut niks tekort. Probeer wel op te letten dat je ook naar hun wensen blijft luisteren. Niet alles hoeft op jouw manier. Soms hebben je kalfjes ook heel goede ideeën, die de moeite zeker waard zijn.

STERRENBEELD: TWEELING

21 mei – 21 juni

Als Tweeling ben je doorgaans goed in communicatie. Je kan makkelijk overbrengen wat je bedoelt en komt slim en gevat over. Hierdoor is het best lastig om een debat met jou te winnen. Je zal echter niet snel zelf een discussie beginnen, want je houdt niet zo van confrontatie. Het huishouden heeft niet altijd jouw hoogste prioriteit.

Ben je een Tweeling? Dan heb je waarschijnlijk de mooiste gesprekken met je kindje. Fijn, want hiermee ontwikkelt zijn taalvaardigheid extra goed. Het is wel lastig voor je als je kind een driftbui heeft, want daardoor voel je je snel een slechte moeder. Probeer rustig te blijven en regelmaat in jullie leven te houden. Zo help je drift uit vermoeidheid te voorkomen.

STERRENBEELD: KREEFT

22 juni – 22 juli

Is jouw sterrenbeeld Kreeft? Dan ben je geduldig en stel je anderen graag gerust. Je thuis is een belangrijke plek voor je: hier kan je je terugtrekken en weer opladen. Soms kan je overmand worden door angst of zorgen, maar dit duurt gelukkig meestal niet lang.

Voor je kinderen ben jij een veilige plek. Je beschermende natuur zorgt ervoor dat mensen zich bij jou op hun gemak voelen. Let erop dat je niet te veel blijft huismussen. Ga er af en toe op uit met je kinderen, al is het maar eventjes. Zo vinden jullie samen de balans tussen uit en thuis.

STERRENBEELD: LEEUW

23 juli – 23 augustus

Als Leeuw ben je over het algemeen een betrouwbaar, warm persoon. Je bent een goede vriendin en hebt eerlijkheid hoog in het vaandel. Ruzie; daar houdt je niet van, maar als het nodig is kun je stevig van je afbijten. Dapper en trouw ben je, met een enorme hoeveelheid energie.

In je moederschap creëer je een warm thuis voor je gezin. Je kinderen weten dat ze altijd bij jou terecht kunnen en dat je onvoorwaardelijk van ze houdt. Ook met weinig slaap ben je energiek genoeg om voor ze te zorgen. Vergeet niet om af en toe je rust te nemen, zodat je jezelf niet voorbij loopt.

STERRENBEELD: MAAGD

24 augustus – 23 september

Het sterrenbeeld Maagd staat bekend om haar analytische blik. Waarschijnlijk leef je vooral vanuit je hoofd en minder vanuit je emotie. Je bent nuchter en slim, en probeert altijd het beste antwoord te vinden. Desondanks ben je waarschijnlijk best bescheiden. Je stelt hoge eisen aan anderen.

Als moeder sta jij klaar met een oplossing voor ieder probleem. Je hebt alle antwoorden klaar voor je kind. Wel kan je soms wat afstandelijk overkomen. Door je rationele denkwijze draag je je hart niet op je tong. Probeer wat vaker open te zijn over je emoties, dat bevordert je band met je kind nog verder.

STERRENBEELD: WEEGSCHAAL

24 september – 23 oktober

Weegschalen zijn diplomatiek en bemiddelen graag bij lastige situaties. Als dit je sterrenbeeld is, bekijk je situaties altijd van verschillende kanten en streef je naar harmonie. Omdat je graag alle kanten bekijkt, vind je het soms lastig om een beslissing te nemen. Daarnaast kan je een beetje ijdel zijn, omdat je graag wil dat iedereen je knap en aardig vindt.

Binnen je gezin ben jij de hoeder van de vrede. Ook met problemen en lastige dilemma’s weten je kinderen je snel te vinden. Ruzies worden altijd uitgepraat, waardoor er veel liefde in jullie huis te vinden is. Let wel op dat je niet te veel aan het woord bent. Je kinderen moeten ook zelf leren om dingen op te lossen.

STERRENBEELD: SCHORPIOEN

24 oktober – 22 november

Ben je een Schorpioen? Dan weet je anderen waarschijnlijk makkelijk te charmeren. Je vindt eerlijkheid belangrijk en hebt een scherp gevoel voor humor. Het is moeilijk voor je om de controle los te laten en je presenteert een zorgvuldig gepolijst beeld van jezelf aan de wereld.

Naar je kinderen toe ben je het liefst zo eerlijk mogelijk. Je houdt er niet van om dingen achter te houden en draait niet graag om dingen heen. Met je grapjes krijg je ze altijd aan het lachen. Probeer te zorgen dat je zoveel mogelijk jezelf bent. Zo leren je kinderen dat het oké is om af en toe een foutje te maken.

STERRENBEELD: BOOGSCHUTTER

23 november – 21 december

Als Boogschutter ben je doorgaans optimistisch ingesteld. Je bent in veel dingen geïnteresseerd en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Je reist graag en zoekt telkens naar een nieuwe uitdaging of een nieuw project. Hierdoor verveel je je zelden.

Boogschutter-moeders maken zich niet snel ernstige zorgen om hun kinderen. Ze vertrouwen erop dat het wel goedkomt. Je speelt graag spelletjes met je kinderen en wint regelmatig. Let erop dat je geniet van het hier en nu. Soms kan je de neiging hebben te veel met de toekomst bezig te zijn, waardoor je mist wat er op dit moment gebeurt.

Sterrenbeeld, klopt het bij jou?

En klopt het bij jou wat voor soort moeder jij bent volgens je sterrenbeeld? Herken je jezelf in de punten die bij jou sterrenbeeld als moeder passen?

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.