Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

7 dingen die veranderen als je moeder wordt

Dat moeder worden een ingrijpende gebeurtenis is, dat had je van tevoren vast al bedacht. Toch is de kans groot dat je leven nóg drastischer is veranderd dan je had kunnen denken. Dit zijn de zeven grootste veranderingen in het leven van een nieuwe ouder.

1. Functioneren op 3 uur slaap

Slapeloze nachten zijn een wat mindere bijkomstigheid van het ouderschap. Voordat je een kindje kreeg, moest je er waarschijnlijk niet aan denken om te moeten functioneren op drie uur slaap. Maar sinds het zover is, blijkt dat je veel meer aankan dan je dacht. You go girl!

2. Nooit meer alleen

Poepen in vrede? Mooi niet! Vanaf het moment dat je baby arriveert, ben je een paar jaar lang volledig verstoken van privacy. Bij alles wat je doet wil je kleine achter je aan. Klinkt irritant? Welnee, je went er snel aan en stiekem geniet je vaak ook wel van de aandacht.

3. Meer sjouwen

Waar je vroeger nog weleens de deur uitging met alleen je pinpas en een lippenstift in je tas, is ieder uitje nu een halve volksverhuizing. Het is haast onvoorstelbaar hoeveel spullen zo’n klein hummeltje nodig heeft. Je biceps worden er wel sterker van, dat is een voordeel.

4. Meer respect voor je lichaam

Hoewel je lichaam enorm verandert tijdens je zwangerschap, zet het ook een prestatie van formaat neer. In slechts negen maanden tijd is er een volledig mens gevormd in jouw buik. Om over de bevalling nog maar niet te spreken. Wist je dat bevallen even zwaar is als een marathon lopen? Oef!

5. Hogere tolerantie voor lichaamsvloeistoffen

Als moeder krijg je minstens een keer per dag een vieze vloeistof over je heen. Plas, poep, snot of braaksel: binnen een maand heb je het allemaal al meegemaakt. Lijkt vies, maar je tolerantie groeit snel. Sommige ouders vinden de luiers van hun kroost zelfs lekker ruiken.

6. Meer begrip voor anderen

Voor je moeder werd, had je waarschijnlijk een stuk minder begrip voor krijsende kinderen in de trein of de supermarkt. Waarom doet die moeder niks? Inmiddels weet je dat het niet altijd te sussen is. Baby’s zijn soms gewoon luid. En daar heb jij nu alle begrip voor.

7. Nieuw sociaal leven

Veel ouders merken dat hun sociale leven verandert. Tot diep in de nacht uitgaan zit er immers niet meer iedere week in voor jou. Daarnaast ontmoet je steeds meer nieuwe mensen, voornamelijk andere ouders. Hallo kaasfondue en wijn bij iemand thuis, en dan om 21:30 je bed in!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.