Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Heb ik een uitvaartverzekering voor mijn kind nodig?

Het overlijden van jouw kind is het allerlaatste waar je aan wilt denken. Toch is het goed om er heel even bij stil te staan. Want wat heb jij daarvoor geregeld? Voor nu of voor in de toekomst? Door zaken nu goed te regelen, heb je er de komende jaren geen omkijken meer naar.

Uitvaartverzekering voor een kind afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering, voor een kind is niet noodzakelijk maar wel mogelijk. Heb je zelf een uitvaartverzekering of jouw partner? Dan kun je jouw kind(eren) hier gratis op meeverzekeren. Deze gratis dekking loopt vaak totdat het kind 18 of 21 jaar is geworden.

Je kunt voor jouw kind(eren) ook een aparte uitvaartverzekering afsluiten. De premie hiervoor zal heel laag zijn. In het algemeen geldt dat hoe jonger iemand is bij het afsluiten van de verzekering, hoe lager de premie is. De kans dat iemand vroegtijdig overlijdt is immers kleiner dan zodra iemand ouder is.

Baby gratis meeverzekeren

Tijdens de zwangerschap

Zodra je 20 weken zwanger bent, is jouw kind vaak al gratis meeverzekerd. Overlijdt jouw kindje dan wordt er vaak een vast bedrag of percentage uitgekeerd van de maximale vergoeding. De kosten van een crematie voor een kindje is vaak goedkoper, omdat dit meestal in besloten kring wordt gehouden. Iedere verzekeraar hanteert hiervoor andere regels. Overkomt jou dit drama? Informeer dan bij de verzekeraar wat je het best kunt doen en wat zij voor jou kunnen regelen.

Na de geboorte

Zodra jouw kind is geboren, neem dan contact op met de verzekeraar. Dit doe je binnen enkele weken. De verzekeraar zal de baby bijschrijven op de polis van een van de ouders. Dit kost geen geld. De baby is gratis meeverzekerd, vaak totdat hij of zij 18 of 21 jaar wordt.

Voorwaarden van de grootste verzekeraars

Hieronder vind je de voorwaarden van de vier grootste verzekeraars. Verzekeraars kunnen de voorwaarden wijzigen, ook van de informatie die hieronder staat. Voordat je een verzekering kiest, controleer dan altijd de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeraar.

Verzekeraar Ardanta

 • Vanaf de zwangerschap tot de geboorte zijn (ongeboren) kinderen automatisch gratis meeverzekerd.
 • Vanaf de geboorte wordt het kindje bijgeschreven op de polis van de ouders. Zij zijn tot hun 18e gratis meeverzekerd.
 • Indien beide ouders een uitvaartverzekering bij Ardanta hebben, dan geldt de hoogste dekking.

Verzekeraar DELA

 • Vanaf de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte zijn (ongeboren) kinderen gratis meeverzekerd. Indien de baby binnen deze periode overlijdt, dan worden basisdiensten vergoed of een uitvaart tot maximaal 2.788 euro.
 • Zodra de baby 60 dagen oud is, kan een aparte uitvaartverzekering afgesloten worden voor een lage premie.
 • Kinderen zijn niet gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders.

Verzekeraar Monuta

 • Vanaf 20 weken zwangerschap tot 30 dagen na de geboorte zijn (ongeboren) kinderen gratis meeverzekerd.
 • Baby’s moeten binnen 30 dagen na de geboorte worden aangemeld bij de verzekeraar. Er geldt een wachttijd van 3 maanden. Monuta keert binnen deze periode wel uit als het kind overlijdt naar aanleiding van een ongeval.
 • Een van de ouders moet ten minste 3 maanden bij Monuta zijn verzekerd, voordat er recht is op een uitkering.
 • Kinderen zijn gratis meeverzekerd op de polis van de ouders tot hun 18e jaar.
 • Indien beide ouders een uitvaartverzekering bij Monuta hebben, dan geldt de hoogste dekking.
 • Vanaf het 18e levensjaar kunnen zij zelf een verzekering nemen.

Verzekeraar Yarden

Let op: Yarden is recent overgenomen door DELA.

 • Vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte zijn (ongeboren) kinderen meeverzekerd. Er wordt maximaal 2.500 euro uitgekeerd voor een uitvaart.
 • Kinderen zijn gratis meeverzekerd op de polis van de ouders tot hun 21e jaar.
 • Indien beide ouders een uitvaartverzekering bij Yarden hebben, dan geldt de hoogste dekking.
 • Vanaf het 21e levensjaar kunnen zij zelf een verzekering nemen.

Let op! Verzekeraars kunnen de voorwaarden wijzigen, ook van de informatie die wij hierboven hebben weergegeven. Check daarom altijd de polisvoorwaarden voordat je een uitvaartverzekering kiest.

Uitvaartverzekering voor doodgeboren kind

Het is niet mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten zodra jouw kindje dood wordt geboren. Als jijzelf of jouw partner al een uitvaartverzekering heeft, dan geldt er wel een uitkering. Bel hiervoor met jouw verzekeraar.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Heb je zelf nog geen uitvaartverzekering, maar wil je dit wel? Misschien omdat er een baby’tje op komst is? Vergelijk dan eerst de verschillende verzekeraars met elkaar. Zij wijzigen zowel qua voorwaarden als premie met elkaar en de premieverschillen kunnen behoorlijk groot zijn.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.