Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw zit samen met golden retriever op bank en kijkt de revival van haar favoriete serie

Nostalgie ten top: de leukste revivals en reboots

Niks beter dan een goede revival om ons nostalgische hart sneller te doen slaan. En de afgelopen tijd konden we ons geluk bijna niet op: de ene na de andere geliefde tv-serie kreeg een vervolg. Over de kwaliteit was niet altijd iedereen te spreken, maar zo’n trip down memory lane is af en toe best wel fijn, toch? Dit vonden wij de leukste revivals en reboots van tv-series.

Gilmore girls, a year in the life


‘I smell snow!’ Wilde jij vroeger ook altijd in Stars Hollow wonen? Bekvechten met Taylor, cosmetica kopen bij Kirk en natuurlijk een heerlijke hamburger bij Luke’s diner… Zucht! Echt een Gilmore girl worden gaat helaas niet lukken, maar deze revival is the next best thing.

Queer eye


De Fab five zijn terug! Of, nou ja, eigenlijk zijn het vijf nieuwe mannen, maar dat maakt dus helemaal niet uit. Elk met hun eigen specialiteit reizen ze door het land om anderen te helpen het beste uit zichzelf en hun leven te halen. Als je deze serie zonder gigantische grijns op je gezicht kan kijken, ben je waarschijnlijk een robot.

Fuller house


Familiewaarden, lief zijn voor elkaar en altijd alles uitpraten: dat was de kern van Full House. In deze revival neemt de volgende generatie het over, maar de essentie blijft behouden. Familie gaat niet alleen om bloed, maar vooral om liefde, steun en vertrouwen.

Arrested development


De knotsgekke familie Bluth is terug, en ze zijn grappiger dan ooit. De originele serie werd al geroemd om het knappe plot en de ijzersterke personages. De reboot doet daar absoluut niet aan onder. Het maken van dit vijfde seizoen was absoluut geen ‘big mistake’. ????

Twin Peaks, the return


David Lynch zette met Twin Peaks dé hitserie van de vroege jaren ’90 neer. De dag na een uitzending was deze serie het enige waar bij de koffieautomaat over werd gepraat. 26 jaar na het eindigen van de oorspronkelijke twee seizoenen werd de revival aangekondigd, en fans werden zeker niet teleurgesteld. Twin Peaks, the return is even spannend en interessant als zijn voorganger.

Will & Grace


Oh, wat waren we blij om Will, Grace, Jack en Karen weer in onze huiskamer te verwelkomen. Allemaal een stukje ouder, dat wel, maar nog even scherp en hilarisch als vroeger. De vier vrienden maken nog steeds de raarste dingen mee. Gelukkig is er geen probleem te groot om het op te lossen met een bak ijs en een knuffel van je bff.

Girl meets world


Voor iedereen die in de jaren ’90 zwijmelend voor de tv zat om de relatie van Cory en Topanga te volgen, is Girl meets world de perfecte revival. Ons favoriete tv-koppel woont inmiddels in New York, samen met hun dochter en zoontje. Nu is het aan hen om de wijze levenslessen uit de oorspronkelijke serie door te geven. Gelukkig komen er regelmatig oude bekenden langs om ze daarbij te helpen.

Samurai Jack


De reboot van cartoonserie Samurai Jack kreeg een waanzinnige score van 100% op Rotten Tomatoes. Dat betekent dat geen enkele criticus negatief was over de serie. En dat is terecht: iedereen die in de jaren ’90 tv keek was waarschijnlijk al dol op de tijdreizende samurai. De reboot is opgegroeid met zijn publiek, en een stuk volwassener qua plot en qua toon. Zelfs romantiek wordt niet meer geschuwd. Een echt geval van ‘het vervolg was beter’!

Dynasty


Wie in de jaren ’80 niet genoeg kon krijgen van de perikelen in de familie Carrington, kan zijn hart ophalen met deze revival. De nieuwe serie heeft iets minder modderworstelende vrouwen dan het origineel, maar de intriges en onderhuidse spanningen blijven hetzelfde.

The chilling adventures of Sabrina


Kiernan Shipka schittert in deze horror-variant op Sabrina, the teenage witch. Een waarschuwing is hier wel op zijn plaats: deze reboot is niet geschikt voor tere hartjes. De personages zijn hetzelfde als in de vrolijke jaren ’90-serie, maar het plot is een stuk duisterder dan het origineel…

[td_smart_list_end]

Wist je dat je ook een abonnement op fabulous mama cadeau kan doen? Het abonnement stopt vanzelf en de ontvanger heeft er maandenlang plezier van!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.