Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

vakantie

In de winter nog wat zon meepakken? Ga naar Gran Canaria!

Ben jij niet zo’n fan van de koude wintermaanden? De temperaturen die blijven dalen, de kledingswitch die plaatsvindt en de lange, donkere dagen: misschien heb jij er maar weinig mee. Dan is het natuurlijk des te fijner als jij in de winter nog wat zon mee kunt pakken.

In de winter nog wat zon meepakken? Ga naar Gran Canaria!

Hoewel niet veel vakantiebestemmingen deze mogelijkheid bieden in de winterperiode, is dit wel het geval met het mooie eiland Gran Canaria. Hier kun je namelijk ook in de wintermaanden heerlijk van het zonnetje genieten. Waarom het zo fijn is om in de wintermaanden te vliegen naar Gran Canaria? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje!

Het klimaat

Waar Gran Canaria in de zomermaanden een geliefde bestemming is, is dat in het najaar ook zeker het geval. Dit heeft alles te maken met het fijne klimaat op dit eiland. In de wintermaanden heb je in Gran Canaria namelijk vaak prachtig weer. Je kunt hier dan in de wintermaanden dan ook vaak nog heerlijk van het zonnetje genieten. En ja, het is dan warm genoeg om lekker op het strand of aan het zwembad te liggen. Gemiddeld ligt de temperatuur hier in de wintermaanden zo rond de 18-24 graden. Waar je misschien verwacht dat het zeewater koud is in de wintermaanden, is niets minder waar. De zee heeft namelijk al een lange periode de tijd gehad om op te warmen, waardoor de temperatuur van het zeewater zo rond de 19 graden zal liggen. En dat is een prima temperatuur om te gaan zwemmen. Als jij dus in de wintermaanden even absoluut geen behoefte hebt aan de kou van Nederland, is het zeker een goede optie om er lekker even tussenuit te gaan naar deze prachtige bestemming.

Het is relatief dichtbij

Waarom het ook fijn is om te kiezen voor Gran Canaria als vakantiebestemming voor de winter? Omdat het relatief dichtbij is. De vliegtijd ligt tussen de 4 en 5 uur. Dit is voor een zonvakantie in de wintermaanden vrij dichtbij, want voor wat zon in de wintermaanden dien je meestal een stuk langer te vliegen. En dat is mooi meegenomen, want binnen een paar uurtjes kun jij op deze manier dus van een koud naar een zonnig klimaat gaan.

Mooie stranden

Een andere goede reden om naar Gran Canaria op vakantie te gaan in de wintermaanden, is dankzij de mooie stranden. Van vulkanische stranden tot witte zandstranden: op dit mooie eiland vind je het allemaal. En zeg nou zelf: hoe fijn is het om in de winter gewoon lekker op het strand te liggen? Voor veel mensen een stuk fijner dan die kou in ons eigen land!

Altijd wat te doen

Gran Canaria is een fantastische vakantiebestemming. Hier is dan ook altijd wat beleven, voor zowel jong als oud. Van het bekijken van historische bezienswaardigheden en het wandelen door een duingebied tot het winkelen en het bruisende nachtleven: op dit mooie eiland zal je jezelf niet snel vervelen.

Wil jij even helemaal weg van die koude en donkere dagen in de winter? Dan kan het dus zeker een optie zijn om er even tussenuit te gaan naar het mooie eiland Gran Canaria. Zo kun jij lekker van het zonnetje genieten en weer helemaal opladen!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.