Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Op vakantie gaan

Op vakantie gaan met kinderen: waar kun je rekening mee houden?

Ga je op vakantie met de kids? Dat is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht! Houd wel in je achterhoofd dat er wat extra zaken zijn om aan te denken. Je hebt nu eenmaal met meer rekening te houden dan wanneer je er in je eentje op uittrekt of alleen met je partner. Waar kun je allemaal aan denken? Dat leggen we je graag uit.

Op vakantie gaan met kinderen: waar kun je rekening mee houden?

Comfortabele kleding

Hoewel je er op vakantie natuurlijk leuk uit wilt zien, is het voornamelijk belangrijk om je comfortabel te kleden. Zo kun je je kindje goed dragen, achter je kids aanrennen of meedoen met spelletjes. Zorg bijvoorbeeld voor luchtige kleding in je koffer, zeker als je naar een warm land gaat. Wil je het strand bezoeken? Trek dan een bikini aan die goed zit, waarin je gewoon zorgeloos een duik kunt nemen met de kinderen. Denk verder aan een mooie zomerjurk als ideaal kledingstuk voor de vakantie. Het liefst een model dat wat langer is, zodat je er vrij in kunt bewegen. Verder lopen sneakers bijvoorbeeld veel comfortabeler dan hakken, ook zoiets om aan te denken. Het zijn handige details om op te letten!

Bagage voor de kids

Als je niet met kinderen op reis gaat, hoef je eigenlijk alleen voor jezelf je koffer in te pakken. Nu is het natuurlijk juist zaak om ook de spullen die de kids nodig hebben klaar te leggen en mee te nemen. Maak het liefst een lijstje van de benodigdheden, zodat er niets wordt vergeten. De toiletspullen en de kleding bijvoorbeeld. Denk uiteraard tevens aan het speelgoed, zowel om op de plek van bestemming als onderweg te gebruiken.

Ideale bestemming voor het hele gezin

Probeer een vakantiebestemming te zoeken waar er iets leuks te beleven valt voor het hele gezin. Denk aan een camping met een zwembad en een speeltuin, in de buurt van een gezellig stadje. Hoe meer afwisseling er is, hoe beter: zo kunnen jullie iedere dag weer iets anders ondernemen. Op die manier is de vakantie allesbehalve saai! Je kunt er ook aan denken om iedereen een ‘eigen’ dag te geven, waarop hij of zij mag kiezen welk uitje er wordt gedaan.

Korte reistijd

Hoewel je er natuurlijk voor kunt kiezen om een verre reis te maken met kinderen, kiezen veel ouders van met name jonge kids ervoor om niet te lang te hoeven reizen. Kinderen vervelen zich immers al snel onderweg: hoe korter de reistijd is, hoe beter dat is voor het humeur.

Eten en drinken mee voor onderweg

Je kunt het zelf meestal wel even uithouden als je wat dorst krijgt of honger hebt tijdens de reis. Met kinderen is dat een ander verhaal: het is slim om altijd eten en drinken bij je te hebben. Zeker tijdens een lange autorit of een vliegtuigreis. Denk aan een flesje water, wat snoepjes of een vullende snack zoals een mueslireep. Zo gaan jullie gezellig en goed voorbereid op pad!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.