Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

De redactie test: HUP Hotel Mierlo, het sportiefste hotel van Nederland

Nu het coronavirus voor veel gezinnen de vakantieplannen laat wijzigen zijn wij opzoek gegaan naar de leukste alternatieven in Nederland. HUP Hotel Mierlo is speciaal ontworpen voor kinderen en motiveert het hele gezin om te bewegen. Dat klinkt als een win-win situatie: kindjes moe aan het einde van de dag en nog gezond ook. Flory (36), Anton (47) Maud (7) en Jynthe (4) gingen op onderzoek uit.

Vanwege COVID-19 zijn er enkele beperkingen omtrent de activiteiten. Aan ons de taak om eens te kijken hoe dit in zijn werk gaat bij HUP.

Bij aankomst hinkelen Maud en Jynthe driftig over de hinkelbaan in de entreehal heen. Vervolgens glijden ze via de glijbaan zo de lobby van het hotel binnen. Fijn, zo kunnen wij rustig inchecken.

Jynthe: ‘Mama, mogen wij ook een glijbaan in de woonkamer?’

De brandschone familiekamer is volledig omgetoverd in voetbalsfeer: overal vind je details uit de voetbalwereld. De meiden klimmen joelend in het stapelbed om daar alle knuffels op te stellen en wij pakken de spullen om naar het zwembad te gaan.

Onderweg naar het zwembad komen we een midgetgolfbaan en een voetbalmuur tegen. De ogen van de meiden beginnen steeds meer te stralen. Maud en Jynthe beginnen nog breder te lachen wanneer ze onderweg ook nog een ballenbak tegenkomen.

Eenmaal bij het zwembad aangekomen zijn hier nog vier andere gezinnen aan het zwemmen. Over een groot zwembad, pierenbad en twee bubbelbaden is het gemakkelijk om de juiste afstand te bewaren. De glijbaan in de lobby werkt als een magneet op de meiden en we zitten hier dan ook tot het tijd is voor een hapje in het restaurant.

We komen aan in een ruim opgezet restaurant met vriendelijke en snelle service. De drie gangen gaan er moeiteloos binnen een uur doorheen. Alle gerechten zijn even lekker en van goede kwaliteit.

De meiden zijn moe, dat kun je aan ze zien, maar ze zijn niet bereid dit toe te geven en dringen aan om te gaan midgetgolfen en voetballen. Bij de receptie kunnen we golfclubs, golfballen en voetballen lenen voor de sporthal. Wanneer er geen ballen of clubs aanwezig zijn dien je even te wachten. Maar wij hebben geluk, er is een plekje. Maud en Jynthe hebben alle holes van de golf afgelopen en hebben daarna hun energie verdaan aan de voetbalmuur.

Hoewel het inmiddels veel te laat is voor de meiden zijn we toch nog even in de lobby gaan zitten zodat ze nog even van de glijbaan konden. Wanneer we uiteindelijk de meiden uit de glijbaan hebben gevist en terug naar de kamer lopen, ‘pauzeren’ we nog even bij de ballenbak.

Maud: ‘Mogen wij thuis ook zo’n ballenbak?!’

Eenmaal aangekomen bij de kamer kijken de meiden ernaar uit om nog even televisie te kijken. Aan het voeteneinde van hun bed hebben zij namelijk een ‘eigen’ tv. Het idee van tv kijken in bed was klaarblijkelijk leuker dan het kijken zelf, want het duurt nog geen 10 minuten voordat Maud en Jynthe zijn vertrokken naar dromenland.

Na een flinke nacht is het tijd voor een heerlijk ontbijt. Pannenkoeken, gebakken eieren en cappuccino werkelijk alles wordt aangeboden door het vrolijke personeel.

Voor ons staat alleen het voetbalmuseum nog op het programma, de meiden zijn moe en hebben het snel bekeken. Terug naar de ballenbak en de glijbaan dus!

Anton: ‘Fijn dat de kinderen zich zo vermaken, dan hebben wij ook even tijd voor elkaar.’

We drinken nog een laatste drankje en de meiden verbruiken hun laatste energie. Hierna stappen we de auto in en rijden we, na een top weekend, weer terug naar huis.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.