Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De redactie test: Familiecamping de Achterste Hoef in Bladel

Nu we allemaal snakken naar een vakantie maar de lock down ons behoorlijk op de proef stelt. Zijn wij opzoek gegaan naar de leukste Coronaproef uitjes binnen Nederland. Fabulous Mama is uitgenodigd bij ‘De Achterste Hoef’ in Bladel. Een gezellige Brabantse familiecamping in het zuiden van Nederland.

De redactie test: Familiecamping de Achterste Hoef in Bladel

Vrijdagochtend, de spullen worden ingepakt en met een gezonde kriebel in onze buiken vertrekken wij naar ons vakantie adres. De Spotify lijst van de meiden schalt door de auto en al zingend en swingend kijken wij uit naar onze mini vakantie.

Wanneer we aankomen bij De Achterste Hoef worden we vlot geholpen bij de receptie en staan we binnen een kwartier voor het prachtige chalet.

De redactie test
Het chalet

Het veldje is ruim opgezet en op elke hoek van de camping is wel een speeltoestel te vinden. De meiden hebben hun fietsen meegenomen en vertrekken direct naar een speeltuin, om daar de hele middag te spelen. Dit geeft ons de gelegenheid om de spullen uit te pakken en ons te instaleren. Er is een waterig zonnetje en met een jas aan is het heerlijk om op het bij het chalet horende terras te zitten.

De redactie test
Eten van het gelijknamige restaurant

Met frisse tegenzin halen we de meiden uit de speeltuin en bestellen we eten bij het gelijknamige restaurant. Na een heerlijk knusse avond met z’n vieren, kruipen we op de bank met een drankje.

De Heksenboom

De volgende morgen halen we een heerlijk vers ontbijt bij de campingwinkel, om deze voor het chalet te nuttigen. De meiden zijn maar lastig bij ons te houden. Inmiddels hebben ze wat vriendinnetjes kunnen maken en heel enthousiast zijn ze dan ook niet wanneer bij vertellen dat we ‘op avontuur’ gaan.

We pakken de auto stellen de navigatie in en gaan opzoek naar De Heksenboom. Winnaar van “De Boom van het Jaar 2019 verkiezing” en laatste rustplaats van Zwarte Kaat, volgens de legende die hier de ronde doet. Als onbekende in deze omgeving volgen wij trouw hetgeen de navigatie ons aangeeft. Het wordt een avontuurlijke rit dwars door de bossen. Wanneer wij volgens de navigatie op de plek van bestemming zijn, parkeren wij de auto en gaan we te voet verder.

De Heksenboom

Een klein paadje zou ons naar de boom moeten leiden… Echter staat er een bord met verboden toegang en wanneer wij kijken wat er achter het bord schuilt, zien we midden in het bos een klein wit huisje staan. De meiden zijn op van de zenuwen, het huisje maakt De Heksenboom nog spannender! Na een omweg hebben we deze imposante boom gevonden. We vertellen de meiden over de legende Zwarte Kaat en De Heksenboom en zien we de spanning bij de meiden oplopen. In de verte zien we een ander gezin aankomen en de meiden weten niet hoe snel ze zich uit de voeten moeten maken. Puur genieten dit uitje.

Helaas eerder naar huis…

Maud en Jynthe vermaakten zich enorm in de speeltuin!

Bij terugkomst op de camping zien we dat er behoorlijk wat gasten zijn gearriveerd, zo vroeg in het seizoen leeft deze camping! We lopen een rondje en bekijken alle faciliteiten, iedere speelplek wordt uitvoerig getest door de meiden en overal hebben we een gezonde discussie om verder te kunnen lopen. Wanneer we uiteindelijk weer terug zijn bij het chalet, vliegen de meiden naar hun vriendinnetjes in de speeltuin. En pakken wij de laatste zonnestralen met een wijntje.

Na een kwartiertje komt Jynthe terug met een bleek gezichtje en verteld ze ons dat ze moe is. We vermoeden dat het allemaal een beetje te druk voor haar is geweest en dat ze even tijd voor zichzelf nodig heeft. Helaas zien we gedurende de avond vordert dat ze zich echt niet lekker voelt. Na een helse nacht besluiten we met pijn in ons hart dat het verstandiger is om naar huis te gaan. Wel maken we de kinderen de belofte om terug te komen.

Maud was verdrietig, dat we weggingen…

Deze camping heeft echt alles om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Wij komen zeker snel weer terug, dat is een belofte!

Tekst + beeld Flory Huisman
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Achterste Hoef Recreatiepark.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.