Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Vrouw denkt na over positieve goede voornemens van 2019

Positieve goede voornemens voor 2019

Goede voornemens. Elk jaar nemen we ons massaal van alles voor. We gaan gezonder leven, minder geld uitgeven en eindelijk onze dromen waarmaken. New year, new me! Helaas heeft 80% het rond 15 januari alweer opgegeven. Ach, volgend jaar beter, toch? Nee, dit jaar beter! Ga samen met fabulous mama aan de slag en maak dit jaar je goede voornemens waarheid. 2019 wordt jouw jaar. Deze keer: positieve goede voornemens. Veel succes!

Goede voornemens zijn vaak best negatief: we gaan stoppen, minderen en vooral heel veel NIET doen het komende jaar. Natuurlijk zijn die voornemens hartstikke goed, want veel ervan helpen je gezondheid vooruit of zorgen dat je op de lange termijn gelukkiger bent. Om ook op de korte termijn wat extra geluk te creëren in 2019, zetten we de mooiste positieve goede voornemens voor je op een rijtje.

Geven aan anderen

Je kan donateur worden van een goed doel, maar geven hoeft niet alleen om geld of materiële goederen te gaan. Tijd, aandacht en professionele expertise kunnen ook heel waardevol zijn om weg te geven. Misschien heb je in 2019 tijd om een paar uur per maand als vrijwilliger aan de slag te gaan, of kan je een keer boodschappen doen voor je oude buurman. Je helpt anderen en scoort gelijk wat extra karmapunten. Oh ja, het geeft je ook een goed gevoel.

Leren ontspannen

Ren jij je het hele jaar door een ongeluk en heb je nauwelijks tijd om adem te halen, laat staan te ontspannen? Dan is leren relaxen één van de beste positieve goede voornemens die je kan hebben. Volg een cursus mindfulness, ga op yoga of zoek wat filmpjes met ontspanningsoefeningen op YouTube (gewoon met een boekje op de bank liggen mag natuurlijk ook). Binnen acht weken kan je al heel goede technieken leren om je relaxter te voelen. Daar heb je de rest van je leven iets aan!

Meer spelen

Wie zegt dat je als volwassene niet meer mag spelen? Je hebt nu je kids als excuus, dus hup, naar de speeltuin en lekker ravotten. Bij vies weer kan je je binnen uitleven. Bouw een hut in de woonkamer, knutsel een prachtig kunstwerk of bouw een architectonisch hoogstandje van duplo. Door je fantasie te gebruiken, heeft je brein ook eens iets anders te doen dan saaie gedachten over het avondeten en je werk ????.

Investeren in je ontwikkeling

Twijfel je al een tijdje om (nog) een opleiding te gaan volgen en meer te leren? Dan is 2019 het jaar waarin je die positieve goede voornemens waar gaat maken. Zelfs als een hele studie nu wat te veel is, kan je toch al een beginnetje maken. Er zijn vast leuke avond- of weekendcursussen die aansluiten bij jouw interesses. Gun jezelf die persoonlijke ontwikkeling.

Laat de energiezuigers los

Iedereen kent het wel, zo’n vage vriendin met wie je tijdens je studie altijd ging stappen, maar met wie je al jaren niks te bespreken hebt. Iedere keer dat jullie praten, klaagt ze urenlang tegen je over van alles en nog wat. Na afloop voel je je uitgeput en verdrietig. Ga eens bij jezelf na of je deze ‘vriendschap’ eigenlijk nog wel ziet zitten, of geef duidelijk je grenzen en gevoelens aan bij je vriendin. Jij hebt recht op een vriendschap waar je geluk en energie uit haalt!

Meer complimentjes geven

Laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker dan een complimentje krijgen? We genieten er allemaal van, maar toch vinden we het soms moeilijk om anderen te complimenteren. Het kan een beetje ongemakkelijk voelen. Met een beetje oefening zal je echter merken dat het steeds natuurlijker gaat. En let maar eens op de stralende lach van je collega, als je zegt dat je haar haren zo leuk vindt zitten. Daarmee maak je niet alleen haar dag, maar stiekem ook een beetje die van jezelf.

Mama me-time

Natuurlijk wil je er altijd voor je kinderen zijn. En voor je partner. En je collega’s en je ouder en je broer en en en… Ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als je toch bezig bent met positieve goede voornemens, pak dan ook gelijk je nieuwe agenda erbij en zet één keer per maand een groot kruis door de datum. Die dag is helemaal voor jouw mama me-time. Niemand mag je dan lastigvallen en je mag lekker doen wat je zelf wil. Zo ben je de rest van de maand weer helemaal opgeladen om je voor iedereen in te zetten.

Ruimte maken voor vervelende emoties

In een artikel over positieve goede voornemens zou je deze tip misschien niet direct verwachten. Toch is het belangrijk dat je ook leert om met negatieve gevoelens en gebeurtenissen om te gaan. Goede voornemens betekenen namelijk niet dat iédere dag van 2019 fantastisch gaat zijn. Er gebeuren soms nu eenmaal vervelende dingen waar je geen controle over hebt. Leer jezelf dat je soms ook verdrietig, boos of teleurgesteld mag zijn. Dat is hartstikke normaal en laat alleen maar zien dat je een goed functionerend mens bent. En het levert je ook nog extra energie op: negatieve gevoelens en emoties tegenhouden kost flink wat energie.

Ruimte creëren in je huis (en je hoofd)

Heb jij ook een stapel oude verjaardagskaarten in een kast liggen, omdat je die heus nog weleens gaat bekijken? Of die ene spijkerbroek van voor je eerste zwangerschap, waar je binnenkort écht weer in gaat passen? Als je begin januari de kerstspullen weer opbergt, ga dan gelijk eens door de rest van je huis. Welke dingen bewaar je uit een vaag gevoel van sentiment, terwijl je stiekem wel weet dat je er nooit meer iets mee gaat doen? Breng ze naar de kringloop, recycle en gooi weg. Een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd (en ruimte om te shoppen ????).

Een geluksdagboekje bijhouden met al je positieve goede voornemens

Veel mensen staan niet dagelijks stil bij de dingen die goed gaan in hun leven. Logisch, want als iets niet fout gaat, heeft het meestal ook geen directe aandacht nodig. Toch is het goed voor je mentale gezondheid om bij te houden wat er fijn is in je leven. In een geluksdagboekje schrijf je elke dag minstens drie dingen op die goed gegaan zijn. Heb je lekker gekookt, was je op tijd op je werk of kreeg je een mooi compliment van je moeder? Schrijf het op! Als het dan een keer wat minder gaat, kan je terugbladeren en weet je weer dat je leven vaak genoeg heel leuk is.

Nieuwe mensen leren kennen

Hoe ouder je wordt, hoe kleiner je vriendenkring lijkt te worden. Nieuwe mensen leren kennen geeft een boost aan je sociale leven, maakt je gelukkig en zorgt dat je vaker leuke dingen onderneemt. Nieuwe mensen kan je overal vinden. Doe bijvoorbeeld een cursus, bezoek een Mama-café of sluit je aan bij een clubje van ouders in de buurt. Voor je het weet heb je er twintig nieuwe vrienden bij om gezellig een terrasje mee te pakken.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.