Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouwen op een babyshower

Zo organiseer je de perfecte babyshower

Gefeliciteerd, je zus, nichtje of beste vriendin is zwanger! Als trotse fairy godmother to be wil je natuurlijk de perfecte babyshower organiseren voor de aanstaande moeder. Met deze tips geef je een onvergetelijk feest, waar jullie nog lang over na zullen praten.

De uitnodiging: waar en wanneer?

Je kan natuurlijk een groepswhatsapp aanmaken en iedereen op die manier uitnodigen. Maar een échte uitnodiging op papier is natuurlijk nog leuker. Je kan online kaartjes versturen of zelf aan het knutselen staan. Vermeld in ieder geval de datum, tijd en locatie van het feest.

Meestal vindt een babyshower rond de 25e week van de zwangerschap plaats, dus verstuur de uitnodigingen ongeveer een maand daarvoor. Dan heb je de grootste kans dat iedereen kan komen. De shower kan bij iemand thuis worden gehouden, maar in jullie stamkroeg of buiten kan natuurlijk ook.

Tip: wil je als verrassing een babyshower organiseren? Dan krijgt de aanstaande moeder natuurlijk geen uitnodiging, maar een goede smoes om haar op de juiste tijd naar de feestlocatie te lokken.

babyshower uitnodiging

Babyshower versiering

Op de dag van de babyshower wil je natuurlijk graag dat de locatie er feestelijk uitziet. Tijd dus voor babyshower versiering! Je kan hierbij zo gek doen als je zelf wil. Alles roze, om de roze wolk te symboliseren? Ga je gang! Versier in ieder geval de tafel mooi met bloemen en leuke bordjes en bekertjes.

Daarnaast is het leuk om babyspulletjes tentoon te spreiden. Kleine sokjes, speentjes of rompertjes zijn altijd goed. Als je een kleurenthema hebt gekozen, zorg dan dat alle decoratie in deze tinten is. Zo krijg je een mooi geheel en weet je zeker dat het er feestelijk uitziet.

Tip: Je kan met goudverf wat kleine spulletjes overspuiten, zoals een speentje of babyspeeltjes. Dit ziet er classy uit en staat leuk als tafeldecoratie.

babyshower versiering

Babyshower cadeautjes

Overleg met de groep wat jullie willen geven als babyshower cadeautjes. Geven jullie gezamenlijk één duur cadeau, of ieder voor zich iets kleiners? Bedenk dat veel aanstaande ouders zelf al veel in huis hebben, dus zorg ervoor dat niet iedereen een rompertje in maat 56 geeft.

Een leuk idee is om een gezamenlijke cadeaumand te maken. Iedereen stopt een klein cadeautje in de mand, waardoor de mama in spé lekker kan grabbelen. Je kan er ook aan denken om wat zelfgemaakte cadeaubonnen te geven, met bijvoorbeeld ‘3x gratis babysit’ erop. Hier zal de aanstaande moeder je later maar wat dankbaar voor zijn!

Babyshower cadeaus

Babyshower spelletjes

Een gezellige middag met vriendinnen en familie is natuurlijk de basis voor je perfecte babyshower. Om de feestvreugde nog wat verhogen kan je wat babyshower spelletjes bedenken. Zo kan je rompertjes beschilderen met textielverf, of de aanstaande mama babyfoto’s van haar vriendinnen laten raden.

Daarnaast kan je een proeverij houden met babyhapjes (probeer jij ‘boerenkool peer’ en ‘andijvie appel’ maar eens uit elkaar te houden) of alcoholvrije drankjes. Het is ook leuk om een gastenboek te maken, waar iedereen een lief berichtje voor de baby in kan schrijven. Zo heeft de aanstaande moeder gelijk een mooi aandenken aan deze bijzondere dag.

Tip: Houd rekening met de aanstaande mama. Heeft ze bijvoorbeeld veel last van bekkeninstabiliteit, dan is het niet zo handig om heel actieve spelletjes te doen.

babyshower spelletjes

Babyshower hapjes

Bij een feestje hoort taart! Grote kans dat de mama to be inmiddels flinke cravings heeft, en ook de andere gasten lusten best iets lekkers. Zorg dus voor voldoende babyshower hapjes. Zoek in ieder geval een mooie taart uit om als centerpiece te dienen, of bak er zelf één.

Naast de taart kan je nog wat andere zoete hapjes halen, zoals marshmallows, fruitspiesjes en bonbons. Denk ook aan iets hartigers, zoals kleine croissantjes, kaasblokjes en schijfjes komkommer. Vergeet niet om ook lekkere drankjes aan te bieden. Liefst alcoholvrij natuurlijk, uit solidariteit met de aanstaande moeder.

Tip: Maak lekkere (alcoholvrije) cocktails in babyflesjes. Dit ziet er super feestelijk uit en past helemaal in het thema van een babyshower.

babyshower hapjes

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.