Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Bril wordt achtergelaten op de grond na ogen laseren 2019

Ooglaserbehandeling in 2019? Dit vergoedt je zorgverzekering

Als je het niet fijn vindt om altijd een bril of lenzen te moeten dragen, kan een ooglaserbehandeling de uitkomst zijn. Het is een prijzige ingreep, die je zorgverzekering niet volledig vergoedt. Wel kun je bij een aantal verzekeraars een gedeeltelijke vergoeding krijgen via een aanvullende verzekering.

Ooglaseren of lensimplantatie

Ooglaseren is een chirurgische behandeling aan het oog om het gezichtsvermogen te verbeteren. Tijdens de behandeling wordt door middel van een laser de kromming (bolling) van je hoornlies aangepast. Het zicht wordt hiermee gedeeltelijk of volledig hersteld.

Als je een ooglaserbehandeling wilt ondergaan, onderzoekt de oogarts eerst of dit bij jou wel mogelijk is. Als ooglaseren niet mogelijk is, is lensimplantatie soms wel een optie. Er wordt dan een voorzetlens of vervanglens permanent in je oog geplaatst. Een voorzetlens wordt – zoals de naam doet vermoeden – vóór de eigen ooglens geplaatst. Dit zorgt voor goed zicht in de verte.

Vervanglenzen vervangen daarentegen de eigen ooglens. Deze verbeteren het zicht voor dichtbij, de tussenafstand en veraf. Daarnaast is dit een goede oplossing voor mensen met staar.

Kosten van ooglaseren

De kosten van een ooglaserbehandeling kunnen sterk uiteenlopen. Dit hangt namelijk af van de techniek die wordt toegepast. Ook verschillen de kosten per kliniek. Gemiddeld ben je voor het laseren van beide ogen tussen de 2.000 en 3.000 euro kwijt.

Vergoeding ooglaseren aanvullende verzekering

De basisverzekering vergoedt een ooglaserbehandeling alleen in zeer uitzonderlijke gevallen. Wel kun je een aanvullende verzekering afsluiten die in 2019 de kosten (deels) vergoedt. De exacte vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat je kiest, maar ligt ongeveer tussen de 75 en 750 euro. Bekijk voor je kiest een overzicht van de vergoedingen.

Ben je bezig met je zorgverzekering vergelijken en overweeg je een aanvullend pakket voor een ooglaserbehandeling? Bereken wel altijd of de aanvullende verzekering daadwerkelijk voordelig is: als je meer premie betaalt dan het bedrag wat je vergoed krijgt, kun je de behandeling beter volledig zelf betalen.

Voorwaarden voor vergoeding

Als je overweegt om een aanvullende verzekering voor ooglaseren af te sluiten, is het goed om te weten dat verzekeraars een aantal voorwaarden stellen aan de behandeling. Controleer bijvoorbeeld of de kliniek waar je heen wilt wel een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Dit kan van invloed zijn op de hoogte van de vergoeding. Je kunt dit controleren via de zorgzoeker/zorgvinden op de website van je zorgverzekeraar.

Daarnaast zijn de volgende voorwaarden meestal van toepassing:

Neem voor de zekerheid altijd even contact op met je zorgverzekeraar om eventuele aanvullende voorwaarden door te spreken.

Medicijnen na ooglaserbehandeling

Na een ooglaserbehandeling heb je medicijnen nodig. Deze krijg je in de meeste gevallen vergoed van je zorgverzekeraar, maar de kosten gaan wel eerst van je eigen risico af. Het verplicht eigen risico voor 2019 is 385 euro.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.