Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

5 fabeltjes over moeders die écht niet kloppen

Er zijn ruim twee miljard moeders in de hele wereld. Best een aardige groep, die bestaat uit evenveel individuen. En toch zijn er fabeltjes over moeders die hardnekkig de rondte blijven doen. Tijd om ze te ontkrachten. Deze sprookjes over het moederschap zijn in ieder geval absoluut onwaar.

Moeders weten alles

Dacht jij dit vroeger ook altijd over jouw moeder? Inmiddels weet je waarschijnlijk wel beter: we doen allemaal maar wat. Geen enkele moeder heeft de wijsheid in pacht, hoe hard je ook probeert te doen dat je alles weet. En gelukkig maar. Want als je alles al wist, viel er ook niks meer te leren!

Zodra je moeder bent, geef je niks meer om je uiterlijk

Je kent het beeld wel: een slecht zittende spijkerbroek, een oude trui met spuugvlekken en ongekamd haar dat al maanden geen shampoo heeft gezien. Gelukkig kan je als mama ook gewoon mooi kleren aan, je haar leuk doen en make-up dragen. Als je dat wil. Want het mooie aan moeder zijn is ook: je mag je eigen keuzes maken!

Als moeder heb je nooit pauze nodig

Je moeder gaat altijd maar door. Zonder te klagen, zonder uit te rusten. Zelfs midden in de nacht staat ze voor je klaar. Eerst voor nachtvoedingen en schone luiers, later om je op te halen van uit de hand gelopen tienerfeestjes. Je zou haast denken dat moeders onvermoeibaar zijn. Dat is echter niet waar, moeders zijn soms net mensen.

Moeders hebben nooit hulp nodig

Nu je weet dat moeders niet alles weten, snap je wel dat ze soms ook hulp kunnen gebruiken. Van hun kinderen, hun vriendinnen of hun eigen moeder. Gewoon, omdat het soms allemaal even te veel is. Of omdat iets in je eentje lastiger is dan samen.

Als mama heb je geen eigen identiteit

Vergeet jij ook weleens dat je naast ‘Mama’ ook nog een echte voornaam hebt? Toch betekent dat niet dat je als moeder geen identiteit meer van jezelf hebt. Natuurlijk, de eerste jaren staat je leven veel in het teken van je kroost. Maar daarnaast blijf je ook jezelf, met je eigen hobby’s, passies en vriendenkring. En daar mag je als mama af en toe best aan denken!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.