Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Tekst Javotte Gustafson | Fotografie Henny van Belkom

Mijn huis

Voor haar grote liefde Maurice verhuisde Greet zes jaar geleden vanuit Friesland naar Tiel. Twee jaar later kochten ze samen hun eerste huis. Het werd een charmant jaren 30-huis in een knus straatje. Greet (28) en Maurice (39) wonen hier inmiddels met hun dochtertje Nore (10 maanden) en hun kat Jip.

Het was min of meer een logische stap, dat Greet naar Tiel zou verhuizen. Maurice had al een appartement en ze kon zo bij hem intrekken. Toch was het voor haar even wennen. “Ik kwam van 200 kilometer verderop, had hier nog geen vrienden of hobby’s, en was dus nog helemaal afhankelijk van Maurice. Maar gelukkig is het allemaal snel goed gekomen.”
Een paar jaar eerder hadden Maurice en Greet elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een fotoshoot. Greet werkte als model en Maurice als fotograaf. Het was niet direct liefde op het eerste gezicht. “Maurice was single, maar ik zat nog in een relatie, was piepjong én woonde helemaal in Friesland. Toen we elkaar na een paar jaar weer zagen in het gezelschap van vrienden, bleek Maurice wel erg geïnteresseerd te zijn in de date die ik die avond zou hebben. Hij bleef maar appen met de vraag hoe de avond was verlopen. Toen dat uiteindelijk niks bleek te worden, trok Maurice de stoute schoenen aan en vroeg mij mee op date. Ik vond hem stiekem al langer leuk, maar dacht dat hij mij te jong zou vinden. We schelen tien jaar, maar desondanks sloeg de vonk toch over. Onze eerste kus was in de regen, onder een paraplu. Zo romantisch! Inmiddels zijn we al bijna zes jaar gelukkig met elkaar en hebben samen al heel wat van de wereld gezien. En van dat leeftijdsverschil merken we niets meer!”
Scandinavisch met een boho touch
Vol enthousiasme en creativiteit pakte Greet ook de volgende fase aan. Tijdens een zoektocht naar een nieuwe woning hadden Maurice en zij namelijk hun oog laten vallen op een charmant jaren 30-huis waar het een en ander aan moest gebeuren. “Oranje tegels, gele muren en plafonds… Maar het huis had ook prachtige oude details, een open haard, een nieuwe keuken met Portugese tegeltjes én het stond in een leuk buurtje.” Dat het huis licht en warm moest worden stond voor Greet meteen vast, dus kwam er een mooie houten vloer en werden de kozijnen wit geverfd. “De oude elementen geven ons huis karakter, dus qua inrichting styling is er niet veel nodig om een fijne sfeer te creëren. Ik heb gekozen voor een Scandinavische inrichting met een boho touch en een vleugje Japandi. Dat past hier mooi.”

Tekst Javotte Gustafson | Fotografie Henny van Belkom

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama editie 3-2020. Koop hem in de winkel of bestel deze hier

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.