Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Mijn huis

Mijn huis, binnenkijken bij…

Fotograaf Andreas Ortner krijgt elke dag de who’s who van het modecircus voor zijn lens, of het nu gaat om fashion shoots voor tijdschriften als Vogue en Elle, of om campagnebeelden voor modehuizen als Dior. Wij waren benieuwd naar het huis van de sterfotograaf, dus bezochten we hem, zijn vrouw model Viktoria en hun zoontje Mathis in hun nieuwe art nouveau-flat in Praag. Het bleek een woning om in thuis te komen.

De flat van de Ortners staat in de Franse wijk in de hoofdstad van Tsjechië, en als je binnenkomt denk je meteen: licht, luchtig, smaakvol. Er is genoeg te zien, toch is er geen overdaad aan spullen. Andreas en Viktoria hebben zich bij het inrichten laten inspireren door de stijl van Athena Calderone. Athena is een multitalent dat koken combineert met schrijven, ontwerpen met inrichten en strak met krullen; ze zet nieuwe items naast vintage vondsten en geeft bijzondere items een bijzondere plek. Het is een kunst die Andreas en Viktoria graag afkeken: schilderijen of een mooi beeld in de keuken? Check!

Gespot: plafondlamp ‘Visby’ van Westwing. Met Edison gloeilampen is het helemaal een eyecatcher!

Storytelling

Andreas: “Van jongs af aan ging ik met mijn moeder veel naar musea en was ik gefascineerd door architectuur en kunst. Het creatieve, het originele en artistieke spraken me enorm aan. Uiteindelijk ben ik fotograaf geworden, en probeer ik in één artistiek beeld een sfeer te scheppen, een verhaal te vertellen. Het gaat wel om het product, maar de uitstraling, het gevoel dat je erbij krijgt, wordt voor een groot deel bepaald door de foto die ervan gemaakt is.”

 

Wil je meer binnenkijken bij Andreas? Dit kan in Fabulous Mama 7-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.